Prysmian skal kable underjordisk HVDC-link i USA

SOO Green HVDC Link har valgt ​​Prysmian Group som sin foretrukne leverandør af kabelsystemer til det første underjordiske transmissionsprojekt i USA langs en eksisterende jernbane. Projektet er på 2.100 megawatt og er det første led i et nationalt energinet til vedvarende energi. Første fase vil forbinde to af de største energimarkeder i USA, nemlig Midwest Independent System Operator (MISO) der betjener det centrale USA med den østlige PJM Interconnection.

I henhold til kontrakten med en værdi på cirka $ 900 millioner skal Prysmian Group levere avancerede ± 525 kV HVDC kabelsystemer, der pålideligt og effektivt kan transmittere vedvarende energi til mere end 1,2 millioner hjem.

Projektets designkonstruktion er i øjeblikket ved at blive afsluttet og udføres af Jingoli Power. Herefter bliver Prysmian ansvarlig for den fulde totalentreprise for det 350 kilometer lange projekt, der vil kræve 1.126 km (700 miles) ± 525 kV underjordiske kabler til at forbinde SOO Greens konverterstation i det nordlige Iowa til dets Illinois konverterstation, vest for byen Chicago.

Kabelproduktion til projektet forventes at starte i 2023.

”USA skal investere i sin transmissionsinfrastruktur og SOO Greens underjordiske jernbanemodel kan kopieres landsdækkende for at bygge et vedvarende energinet. Vores partnerskab med Prysmian sikrer os førsteklasses kabler til at opbygge et pålideligt transmissionsnet til at forsyne amerikanske husstande og virksomheder med rigelig, billig og vedvarende energi årtier fremover,” udtaler Direct Connect CEO Trey Ward.

Prysmian Group har efter sammenlægningen med General Cable en bred tilstedeværelse i USA med 23 fabrikker, 6.000 ansatte og en årlig omsætning på godt 3 mia. dollar. Kablerne til projektet vil blive fremstillet på Prysmians fabriksanlæg i Abbeville i staten South Carolina.

”For yderligere at understøtte det nordamerikanske transmissionsnet vil Prysmian Group opgradere dets Abbeville fabriksanlæg i South Carolina, og derved skabe nye jobs til fremstilling af højspændingskabler – nødvendige for at opnå præsident Bidens mål om et zero-carbon elnet inden 2035,” udtaler Valerio Battista, Prysmian Group CEO.

“Vi er stolte af at stille vores avancerede teknologier og erfaringer til rådighed for at realisering af et projekt med en så høj strategisk værdi takket være vores ubestridte EPC-kapacitet,” bekræfter Hakan Ozmen, EVP for Prysmian Projects Business.

 

Om SOO Green HVDC Link, LLC

SOO Green HVDC Link, LLC ejes af investeringsfonde, der administreres af Copenhagen Infrastructure Partners, Siemens Energy og Jingoli Powe – og udvikles af Minneapolis-baserede Direct Connect Development Company, LLC. For mere information om SOO Green HVDC Link, besøg http://www.soogreenrr.com.