Prysmian skal kable Telstra InfraCo fibernetværk i Australien

Prysmian Group vil samarbejde med Telstra InfraCo om at bygge et nyt avanceret inter-city fibernetværk i Australien. Det nationale fibernetværksprojekt er flerårigt og vil medføre at Telstra installerer et dual fiber jordbaseret kabel langs en 20.000 kilometer rute, som vil øge inter-city og lokal fiberkapaciteten. Prysmian Group er Telstras kabelpartner til projektet.

Prysmian påtager sig udvikling og fremstilling af kabelsystemet, der vil anvende Prysmians lokale R&D center og fabrik nord for Sydney. Prysmian har investeret i at udvikle næste generation af optiske kabler med høj styrke og lavt tab, egnet til direkte pløjning over lange afstande. Kabeldesignet er specialudviklet til Australiens unikke klima og vil anvende Prysmian BendBright® G.657.A2 Low Loss fiberteknologi, der kombinerer høj ydeevne med robusthed.

Den lokale fremstilling af optiske fiberkabler i Dee Why (Sydney), vil skabe ekstra arbejdspladser og investeringer i forbindelse med opgradering af anlæggets kapacitet. Projektet kræver op til 20.000 kilometer dual højstyrke optiske kabler kombineret med opgradering af netværk i byerne.

“Der er en voksende efterspørgsel efter større fiberkapacitet til højhastighedsbredbånd med ultrahurtige datahastigheder og lavere latenstid. Som projektpartner er vi forpligtet til at støtte Telstra med innovative kabelløsninger. Vores tilgang er at investere i at forstå vores kunders udfordringer og at udnytte vores teknologier til at skabe de mest avancerede løsninger til hvert eneste projekt,” udtaler tilføjede Philippe Vanhille, EVP Telecom Division hos Prysmian Group.

 

Læs mere om Telstra