Prysmian skal kable Eastern Green Link 2

Prysmian har underskrevet en kontrakt til en værdi af 1,9 milliarder euro med Eastern Green Link 2 Limited, et joint venture mellem SSEN Transmission og National Grid Electricity Transmission plc, som ejer det britiske transmissionsnetværk.

I henhold til kontrakten skal Prysmian levere et nøglefærdigt HVDC-kabelsystem til Eastern Green Link 2 (EGL2), et udviklingsprojekt der skal forbinde Skotland og England.

“Vi er meget stolte over at have muligheden for at spille vores rolle i udviklingen af den strategiske infrastruktur i Storbritannien ved at stille vores avancerede kabelteknologi til rådighed” udtaler Hakan Ozmen, EVP for Transmission Business Unit hos Prysmian.

Når projektet er færdigt, vil den elektriske ”motorvej”med en overførselskapacitet på 2 GW give adgang til Skotlands store vedvarende energikapacitet og betydeligt øge Storbritanniens evne til at levere grøn energi til omkring 2 millioner hjem i Storbritannien.”

Tildelingen af EGL2-kontrakten følger en tidligere udvælgelse af Prysmian, som den foretrukne tilbudsgiver tilbage i maj 2023. Den nye forbindelse skal være operationel i 2029.

EGL2-forbindelsen vil danne en vital forbindelse mellem Skotland og England og bliver et af de første kabelsystemer i Storbritannien, som vil anvende 525 kV HVDC teknologi med ekstruderet XLPE-isolering. Prysmian vil være ansvarlig for design, produktion, installation, testning og idriftsættelse af HVDC-kabelsystemet.

Læs mere om erprojektet her