Prysmian sikrer sig yderligere kontrakt til tysk kabelkorridor

±525 kV HVDC ekstruderet kabelsystem til A-Nord

Prysmian Group er blevet tildelt en kontrakt til en værdi af over € 500 mio. af den tyske netoperatør Amprion GmbH, til nøglefærdig levering af en underjordisk kabelforbindelse til A-nord, som er en del af det 2GW tyske kabelkorridor “A” transmissionsprojekt.

Prysmian skal designe, fremstille, levere, anlægge, sammenføje, teste og idriftsætte det 1GW underjordisk kabelsystem til hele den nordlige tyske korridor, langs en rute på 300 km fra Emden i Niedersachsen til Osterath i Nordrhein-Westfalen.  Konstruktion af HVDC-systemet er planlagt at begynde inden 2023.

”Denne kontrakt, som næsten er sammenfaldende med SüdOstLink projektet også i Tyskland, anerkender endnu en gang koncernens engagement i udvikling og opgradering af elnettet til støtte for energiovergangen. Vi er taknemlige for, at vores know-how, projektudførelse og innovationsevne bliver anerkendt.” udtaler Valerio Battista, CEO for Prysmian Group.

Prysmian vil levere et fuldt certificeret ± 525 kV DC kabelsystem med kobberleder og isoleret med P-Laser-teknologi, komplet med et separat isoleret metallisk returkabel. Derudover vil koncernen levere alt relateret kabeltilbehør og et integreret PRY-CAM overvågningssystem samt udfører design- og installationsarbejdet med et dedikeret lokalt projektteknisk ledelsesteam.

”Vi er glade for at samarbejde med Amprion om dette projekt: A-Nord-projektet vil være en af ​​de vigtigste linjer i det tyske transmissionsnet, der forbinder energiproduktion i Nordtyskland, kendetegnet ved meget vindenergi til Sydtyskland, hvor der er en overvægt af konventionelle kraftværker,” udtaler Hakan Ozmen, EVP for Project Buisness Unit hos Prysmian Group.

P-Laser er koncernens fuldt genanvendelige, miljøvenlige og højtydende kabelteknologi baseret på HPTE (High Performance Thermoplastic Elastomer) isolering, der er velegnet til de højeste spændingsniveauer og sikrer en forbedret termisk ydeevne og høj indre pålidelighed. Dertil er det fuldstændigt genanvendeligt med kontinuerlig produktion uden afgasning, hvilket sikre en 30%* lavere CO2-emission sammenlignet med mere konventionel XLPE teknologi. (*beregnet med en forenklet LCA-metode)

Prysmian introducerede P-Laser tilbage i 2005. I dag masseproduceres det på flere af koncernens fabriksanlæg blandt andet i Delft, Holland på en dedikeret 10-52 kV linje. Højere spændingsklasser op til hhv. 110 kV, 150 kV, 320 kV, 525 kV og 600 kV produceres på koncernens fabriksanlæg i Gron, Frankrig og Pignataro, Italien. På verdensplan har Prysmian allerede leveret næsten 50.000 kilometer MV P-Laser. Koncernen anslår den samlede CO2 reduktion takket være P-Laser teknologien i 2020 vil være på mere end 1.100 tons. Læs mere om P-Laser på vores hjemmeside.