Prysmian sat til at nå en ny milepæl med IFA2 UK til Frankrig kabelprojekt

Prysmian Group er i øjeblikket i gang med at færdiggøre projektinstallation af ​​en undersøisk kabelforbindelse langs en 200 kilometer rute, under den engelske kanal fra Tourbe i Frankrig til Chilling i Hamshire (UK). Prysmian blev tildelt projektet tilbage i april 2017 af IFA2 SAS, et joint venture mellem franske RTE og britiske National Grid IFA2 Ltd. HVDC kabelforbindelsen skal operere ved ± 320 kV DC med op til 1000 MW overførselskapacitet mellem landene.

”IFA2-projektet nærmer sig de sidste faser. Selve produktionsfasen af ​​godt 500 kilometer kabel og tilbehør er succesfuldt afsluttet, og de fleste land- og undersøiske kabler er allerede installeret. Den sidste kabelnedlægning til vands afsluttes om to måneder. Projektets fremgang er dokumenteret gennem Schedule Performance Index og indikerer tydeligt, at Prysmians arbejde er færdiggjort forud for planen,” udtaler Deputy Cian McKeon.

”Dette er første gang, at et så kompliceret kabelprojekt afsluttes på blot tre år, og det kan være en ny milepæl for os og for hele industrien,” udtaler Marco De Donno, Project Director med ansvar for projektet.

“Alle store infrastrukturprojekter er udfordrende, men IFA2 er særligt vanskeligt. For det første skulle kabellægningen krydse den engelske kanal en af de travleste ruter i verden.  Plus, at vores projektteam var nødt til at tage højde for mange miljø- og projektinteressenter, herunder overvintrende fugle og fiskeri, hvilket tilføjede kompleksitet under hele projektets levering. Planlægningen af tilladelser og licenser var et vigtigt emne på dagsordenen for hvert projektmøde, ” forklarede De Donno.

Projektteamet havde en meget udfordrende opgave med at planlægge og koordinere flere kabellægningsskibe plus over 20 ekstra supportfartøjer i bestemte perioder. Takket være god planlægning og sikkerhed, var Prysmian i stand til at barbere uger af tidsplanen. Normalt kan et projekt som dette tage op til fire eller fem år at gennemføre.

“En af de vigtigste succesfaktorer for at levere et så komplekst projekt på kortere tid end normalt er at have det helt rigtige team. IFA2-projektet er en succeshistorie for hundreder af Prysmian-ansatte, med forskellig nationalitet og ekspertise, som arbejder på koncernens fabrikker, skibe, laboratorier og on-site. Dette er nøglefaktoren for den vellykkede udvikling til IFA2-projektet,” afslutter Marco.

Læs pressemeddelelsen fra 2017 om selve kontrakten