Prysmian samarbejder med Elektrikere uden Grænser i Amazonas

Prysmian Group har samarbejdet med den franske NGO Elektrikere uden Grænser (Électriciens Sans Frontières) om elektrificering af flere skoler og et sundhedscenter i den bolivianske Amazonas gennem installation af solcelleanlæg.

Prysmian Group har sponsoreret det frivillige arbejde med elektriske installationer og idriftsættelse af 12 skoler, 3 lærerhjem og et sundhedscenter til urbefolkningen i Pilón Lajas-distriktet i den bolivianske Beni-region – midt i Amazon. Pilón Lajas Biosphere Reservat ligger 350 km nordvest for La Paz og 50 km vest for San Boja og dækker et 400.000 hektar område.

Projektet har to overordnede hovedformål. At give lokalbefolkningen adgang til elektricitet samt at træne dem i korrekt brug og drift af faciliteterne. Aktiviteterne, som blev udført i april og maj måned, vil understøtte den fremtidige uddannelsesmæssige, sundhedsmæssige og økonomiske udvikling i byerne San Luis Grande, San Luis Chico, San Bernardo, Corte, Bisal, Gredal, Carmen Florida, Asunción, Embocada del Quiquibey, Charque, Real Beni og San Antonio de Sani.

Fra et teknisk synspunkt har elektrificeringen været baseret på implementering af ​​solcelleanlæg, der består af solpaneler, spændingsregulatorer, batterier, invertere og beskyttelse samt naturligvis ledningsføring og installation af stikkontakter, fatninger og elpærer.

Projektet havde også lokal støtte fra forskellige organisationer såsom SERNAP (National Service of Protected Areas) og Regional Council of Tsimanes and Mosetenes (CRTM). Prysmian Group takker alle de mennesker og enheder, der har gjort dette solidaritetsinitiativ muligt.

Læs mere om Elektrikere uden Grænser her.