Prysmian sætter rekord med 600 kV XLPE & 700 kV PPL HVDC kabelsystemer

Testing

Prysmian Group har sat 2 energitransmissions rekorder, og har annonceret vellykket udvikling og afprøvning af dets nye 700 kV MI-PPL masse imprægneret samt 600 kV ekstruderet XLPE kabelsystemer til HVDC applikation.

Opgraderingen af spændingsniveauet tillader forøget transmissionskapacitet med op til 15% sammenlignet med Prysmians seneste 525 kV XLPE og 600 kV PPL kabelteknologier. Disse resultater bekræfter robustheden og pålideligheden både for XLPE og masse imprægneret PPL teknologier til HVDC applikationer, såvel som understreger potentialet for koncernens PPL proprietær teknologi.

Det er første gang i kabelhistorien, at så høje spændingsniveauer er blevet opnået“, udtalte Massimo Battaini, Senior Vice President for Energy Projects hos Prysmian Group. “Det er ligeledes den første kabelteknologi, der muliggør HVDC energitransmission på over 3 GW per bi-polært system, og er derved i stand til at fordoble transmissionskapaciteten for DC kabelsystemer, i forhold til nuværende installationer“, tilføjede han.

HVDC kabelforbindelser er vigtige for at kunne levere bæredygtige energisystemer til energi-transmission over lange afstande, uanset om det er over land eller til søs. Prysmian Group har altid været på forkant med udvikling af innovative teknologier til elnettet og kan nu tilbyde system-operatører flere reelle muligheder for ydeevne-optimering og omkostningseffektivisering af deres kabellinjer.

Disse to nye milepæle er yderligere anerkendelse af det engagement og den ledende rolle, som Prysmian har indenfor innovativ kabelteknologi.