Prysmian sætter ny rekord på 1 Petabit/s optisk datatransmission

Prysmian Group, Nokia Bell Labs og National Institute of Information and Communications Technology fra (NICT) annoncerer en rekord 1 Petabit per sekund datatransmission over en optisk fiber med standarddimensioner. Eksperimentet kombinerer højspektral effektiv bredbåndstransmission med en optisk fiber, der styrer 15 spacial-modes og benytter special-mode multiplexere. Netværkets samlede kapacitet var 1 Petabit/sekund svarende til simultan 8K TV-broadcasting til 10 millioner mennesker.

”I løbet af det sidste årti er datatrafikken steget med en faktor ~ 100. Fiberkapaciteten har nøje fulgt denne eksponentielle vækst takket være introduktionen af ​​nye teknologier. Datatrafik forventes at vokse med en lignende eksponentiel hastighed i det næste årti, især på grund af udvikling af sociale netværk, video on demand og mobile multimedieplatforme. I denne sammenhæng er rumdelingsmultiplexing blevet anerkendt som den unikke multiplexingsteknologi, der er i stand til at imødekomme denne kapacitetsudfordring ”, kommenterede Eric Stoltz, VP for Optical Fiber Business Unit hos Prysmian Group.

Denne gruppe ​​forskere har succesfuldt opnået verdens første space division multiplexing datatransmission på mere end 1 Petabit pr. sekund i en fiber med standard cladding (125 µm) og coating (245 µm) diametre. Dette er 5,7 gange hurtigere end tidligere hastighedsrekorder med et single-mode fiber, 2,5 gange højere end med et few-mode fiber eller 1,7 gange højere end med et multi-core fiber. Resultaterne af denne undersøgelse blev accepteret til en post-deadline session af den prestigefyldte 46th European Conference on Optical Communications (ECOC) i december 2020, der er en af ​​de største internationale konferencer relateret til optisk fiberkommunikation.

Succesen med højkapacitets datatransmission ved hjælp af en single- eller few-mode fiber med høj rumlig signaltæthed, forventes at fremme denne teknologi. Løsningen kan bruges til telekommunikations- og datanetværk, fra lang til kort rækkevidde applikationer, hvor tæthed og kapacitet af standard single-mode teknologi når et plateau.