Prysmian og Openreach fortsætter samarbejdet

Prysmian Group forlænger sit partnerskab med Openreach fra Storbritannien med underskrivelse af en ny 3-årig fiberkabel kontrakt, der skal understøtte deres ”Full Fiber” bredbåndsplan. Uden fiber vil den britiske regering ikke kunne nå sit mål om at levere ”gigabit” kompatibelt bredbånd til 85 % af husstande i Storbritannien inden 2025.

Openreach er et subsidie af teleselskabet BT Group (British Telecom), der vedligeholder telefonkabler, kanaler, kabinetter og centraler, som forbinder næsten alle hjem og virksomheder i Storbritannien til det nationale bredbånds- og telefonnetværk.

“BT har været kunde hos Prysmian (tidligere Draka) i over 50 år. Den seneste kontrakt afspejler det tætte arbejdsforhold og kommer på et tidspunkt, hvor Prysmian investerer kraftigt i telekommunikationsinnovation for at sikre, at vores digitale netværkspartnere har adgang til banebrydende løsninger,” kommenterer Marcello Del Brenna, CEO for Prysmian Group UK.

Matthew Hemmings, MD for Fiber and Network Delivery hos Openreach, udtaler: “Opbygning af et nyt bredbåndsnetværk i hele Storbritannien er et enormt komplekst og landsdækkende ingeniørprojekt – kun overgået af HS2 med hensyn til investeringer. Effekten af ​et ​fuldt fiberbaseret bredbånd strækker sig fra øget økonomisk velstand og international konkurrenceevne til højere beskæftigelse og en miljømæssig fordel ved fjernarbejde. Vi lægger stor vægt på vores leverandørnetværk og søger langsigtede og strategiske samarbejdspartnere såsom Prysmian.”

Ny forskning fra Centre for Economics and Business Research (CEBR) viser, at et landsdækkende full fiber netværk i UK kan sætte yderligere skub i opsvinget efter Covid-pandemien, udjævne økonomiske forskelle mellem landdistrikter og bysamfund, øge beskæftigelsen med 1 million personer samt levere op til 59 milliarder pund i øget produktivitet årligt.

I forbindelse med det fortsatte samarbejde, har Openreach udført et pilotprojekt i Stonehaven Skotland med Korona Overblow installationsteknik fra Prysmian, der muliggør installation af et højdensitets fiberkabel i eksisterende kanaler og rør, som allerede indeholder kabler. Her blev 600 meter af Sirocco HD 144 fiberkabel med en ydre diameter på 5,0 mm, overblæst på mindre end 4 timer, hvilket øgede kapaciteten på ruten til 432 fiber. Denne installationsteknik blev gentaget ved Bury St Edmunds (Suffulk England) hvor en kanalrute på 730 meter med succes var overblæst på mindre end 4 timer.

 

Find flere oplysninger om Prysmian Korona Overblow løsning på vores hjemmeside.

Hvor du også kan se datablade på vores Sirocco standard, HD og XT fiberkabel portefølje.

For yderligere information eller forespørgsler venligst kontakt vores sælger Jan Juul på telefon 6039 2669 eller e-mail jan.juul@prysmiangroup.com.

Følg os på linkedin