Prysmian offentliggør 1.kvartals 2020 regnskab

Bestyrelsen for Prysmian S.p.A. har godkendt koncernens konsoliderede resultater for 1.kvartal af 2020.

Samlet omsætning for € 2.587 millioner (-5.4% organisk ændring) med solid omsætning i Nordamerika (+3,6%) i kraft af energidistribution samt et forventet fald i omsætning for Telecom (-19,0%) sammenlignet med 1.kvartal af 2019. Energi og infrastruktur bremser op (-3,4%) som resultat af fald i salget til Trade & Installers i marts måned, efter en god start på året.

Justeret EBITDA for € 197 millioner sammenlignet med € 231 mio. til 1. kvartal af 2019. Forholdet til salg 7,6% (8,3% i 1. kvartal 2019). Stabil rentabilitet for højspænding, submarine, energi og infrastruktur samt solid ydelse for energidistribution i Nordamerika. Som forventet blev Telecom påvirket af lavere volume og prispres.

Netto finansiel gæld i overensstemmelse med forventningerne på € 2.606 mio. sammenlignet med € 2.900 mio. til 1.kvartal af 2019 og € 2.140 mio. pr. 31. december 2019.

Solid kontantgenerering, Forbedret LTM Free Cash Flow for € 538 mio. sammenlignet med € 433 millioner fra hele forrige år.

2020 vejledning tilbagetrukket på grund af den vedvarende usikkerhed om spredning og varighed af COVID-19 pandemien og de dertil knyttede karantæne foranstaltninger samt uforudsigeligheden vedr. hastigheden og udviklingen af markedsbehovet.

”De ekstraordinære følger af Covid-19-pandemien var synlige allerede i de sidste uger af året, og dette vil sandsynligvis fortsætte med at gøre sig gældende i 2.kvartal. På trods, har vi stor tillid til koncernens og markedets modstandsdygtighed. Vores forsyningskæde har udvist stor fleksibilitet og udnyttet vores store markeds- og forretningsdifferentiering. Et vigtigt vækstmarked såsom energiovergangen er blevet understøttet, ved sikring af to kontrakter for over en milliard euro til at opbygge nye ”kabelkorridorer” i Tyskland. Dette bekræfter koncernens ledende position inden for energitransmission. Vi er overbeviste om, at forretningen med optiske kabler på mellemlang sigt også vil drage fordel af digitaliserings- og bredbåndsudviklingsprojekter.

Det bliver et vanskeligt år for langt de fleste virksomheder men med de foranstaltninger, der er truffet for at beskytte vores ansatte, forretningen, soliditeten i vores driftsresultater samt økonomiske struktur, er vi i stand til at se fremad med den nødvendige sindsro. Vi vil opdatere vores 2020-vejledning, så snart der er større gennemskuelighed for denne prognose.” udtaler Valerio Battista, CEO for Prysmian Group.

Læs fulde pressemeddelelse på vores koncern hjemmeside her