Prysmian Norge vinder vigtigt offshore projekt vha. ny kabelteknologi

Nordlandsnett har tildelt Seløy Undervannsservice og Prysmian Group Norge en søkabel kontrakt, til en samlet værdi af over 50 millioner NOK, til udvidelse af ​​forsyningssikkerheden i Lurøy kommune. Her ligger nemlig industriområdet Lovund, med flere virksomheder med fokus på akvakultursektoren, som kræver en øget forsyningssikkerhed. Nordlandsnett en af de største forsyningsselskaber i Nordnorge, der ejer og driver elnettet i 7 af kommunerne i Nordlands amt.

Projektet omfatter levering af et 41 kilometer søkabel, der skal anlægges fra Kvina til øen Lovund. Den nye forbindelse vil give øget reserve- og forsyningssikkerhed for flere områder i Lurøy kommune. Kontrakten omfatter tillige undersøiske services som Seløy Underwater Service vil stå for.

Prysmian Group Norway leverede sidste år flere type kabler til REN Sjøkabelberedskab på Stord. Nu anvendes samme teknologi i søkablet til Nordlandsnett. Teknologien er den nye standard for søkabler til det norske marked, med høj kvalitet og forbedret levetid.

Kablet vil blive produceret i Drammen og leveret i efteråret 2019.

“Dette nye projekt er en vigtig reference for kabelmarkedet med fokus på forbedring af driftssikkerheden for virksomheder og anvendelse af standardisering, som et redskab til effektivitet”, siger Energiprojekt Salgschef Yännick van den Nieuwendijk fra Prysmian Group Norge.