Prysmian modtager ekstraordre til SuedOstLink V5a projekt i Tyskland

Den tyske elforsyningsoperatør TenneT TSO GmbH bekræftede sin tillid til Prysmian Group ved at tilbyde en ekstrakontrakt på et 546 km 525 kV P-Laser HVDC underjordisk kabelsystem til SuedOstLink projektet til en samlet værdi af € 700 mio.

Prysmian skal designe, producere, levere og installere det landbaserede kabelsystem til distribution af vedvarende energi fra vindmølleparker i det nordlige og østlige Tyskland til fabriksområder i det sydlige Tyskland, som led i landets energiomstilling. SuedOstLink består af 2 projekter, nemlig V5 og V5a. Begge projekter, hver på 2 GW, vil tilsammen forsyne det sydlige Tyskland og Bayern med 4 GW vedvarende energi.

“Efter tildelingen af ​​størstedelen af ​​de tyske korridorprojekter, repræsenterer denne ekstrakontrakt en videreudvikling af vores langvarige og tillidsfulde forhold til TenneT samt sætter en ny benchmark for både selve produktet og for EPC knowhow inden for underjordiske kabler,” udtaler Hakan Ozmen, EVP Projects BU, Prysmian Group.

P-Laser kabelteknologi tilbyder en overførselskapacitet på over 2 GW per kabelsystem og er den første miljøvenlige og højtydende isoleringsteknologi baseret på HPTE (High Performance Thermoplastic Elastomer), som reducerer CO2-emissionerne i produktion med 30%.

Alle HVDC-kabler vil blive produceret i Gron (Frankrig), netværkskomponenter i Livorno (Italien), mens det fiberoptiske kabel vil blive produceret i Slatina, Rumænien. Levering af kabler til V5a projektet er planlagt fra 2025 og fremefter med idriftsættelse i 2030. Denne kabelkontrakt løber parallelt med SuedOstLink V5 projektet, som Prysmian Group også leverer til.

I Tyskland er Prysmian Group den førende leverandør af forsyningsselskaber med 6 produktionsanlæg (Nordenham, Schwerin, Berlin, Neustadt bei Coburg, Nürnberg og Wuppertal) og 4 R&D-centre. Derudover har Prysmian åbnet 3 nye regionale kontorer i Bayreuth, Würzburg og Wuppertal for at støtte projektudførelsen samt oprettet et multikulturelt projektudviklings– og ledelsesteam på over 200 medarbejdere.

Find alle vores elforsyningskabler og -løsninger på vores hjemmeside

Følg os på Linkedin