Prysmian lykønsker EU med den nye telekommunikationsramme

Prysmian Group glæder sig over, at EU Parlamentet, Rådet og Kommissionen er nået til enighed om en revideret telekommunikationsramme for EU, der vil stimulere til stærkt nødvendige investeringer i sektoren. Parlamentets ITRE-udvalg tog ligeledes et skridt i samme retning, ved at godkende aftalen.

Forhandlingerne om aftalen har stået på i godt 2 år, siden Kommissionen fremsatte dets oprindelige udkast til en ny European Electronic Communications Code. Her i foreslog de en strømlining og sammenlægning af regler i et enkelt stykke lovgivning, som kunne definere retningen for Europas telesektor i de kommende år. Prysmian Group er specielt glad for, at hovedpointen i Kommissionens oprindelige udkast om flere fiberbaserede investeringer er fastholdt, på trods af lange og hårde forhandlinger.

“Hurtig implementering af næste generation af telekommunikationsnet er centralt for Europas fremtidige konkurrenceevne og vækst. Jeg er glad for at se, at de europæiske beslutningstagere har fastlagt en ramme, der vil lette denne udrulning. Hermed har medlemslandende nu et grundlag for at arbejde hen imod EU’s ambitiøse mål om et Gigabit samfund,” udtaler Philippe Vanhille, Senior Vice President for Telecom Business hos Prysmian Group.

Et nyt og centralt element i aftalen er, at det for første gang nu er en lovmæssig målsætning at sikre adgang til meget højkapacitetsnetværk (VHC). Afgørende er også, at disse VHC-netværk er defineret i forhold til ydeevne egenskaber for fibernetværk. Dette repræsenterer en klar anerkendelse af, at fiber er fremtiden for europæisk tilslutning og et incitament til de virksomheder, der er villige til at investere i det.

Som global leder inden for fremstilling af optisk fiber og verdens største producent af telekabler, har Prysmian Group en unik forståelse af fordelene ved denne teknologi og dens centrale rolle for den europæiske økonomi. Især da fiberforbindelser ikke kun er afgørende for fastnettet, men også for mobile enheder. Tæt optisk fiberkabling er forudsætningen for et backhaul-netværk, der muliggør 5G mobilforbindelse.

Læs mere om aftalen på EU hjemmeside

Tilmeld dig Prysmian Group Danmarks Nyhedsbrev her, og hold dig opdateret omkring vores nyheder, produkter, tilbud, aktiviteter og arrangementer.