Prysmian lancerer P-Laser 600 kV kabelløsning til HVDC applikation

Prysmian lancerer den hidtil kraftigste kabelløsning til transmissionsnettet i form af et ny P-Laser 600 kV HVDC system, der vil sikre en højere elektrisk ydeevne, bedre miljømæssig bæredygtighed samt give mulighed for en omkostningsreduktion på op til 30% per transmitteret MW.

p-laser-600kvDenne innovation er en milepæl for hele HVDC kabelindustrien, ved at nåede 3,5 GW per bipolart, den højeste nominelle effekt nogensinde opnået, kombineret med en omkostningsreduktion på op til 30% per transmitteret MW“, udtalter Massimo Battaini, Senior Vice President for Energy Projects hos Prysmian Group. “Den vellykkede test af 600 kV er yderligere bevis på kvaliteten og robustheden af P-Laser isoleringsteknologien” tilføjede han.

P-Laser er navnet på en serie højtydende og bærdygtige mellemspændingskabler med innovativ og propriotært udviklet termoplastisk materiale, kaldet HPTE (High Performance Termoplastisk Elastomer). Dette tillader en mere effektiv kabelproduktion med lavere miljøbelastning end med traditionel XLPE, da fremstillingen udføres i en sammenhængende og vedvarende proces.

Et centralt element i denne nye isoleringsteknologi er, at i forhold til XLPE, kræver det ikke en kemisk reaktion under fremstillingen, for at opnå de ønskede materialeegenskaber. Fordelene herved er kortere produktionstider og reduceret energiforbrug samt lavere CO2 udledning.

P-Laser er fuldt kompatibel med eksisterende tilbehørs- og kabelteknologier og giver en bedre elektrisk ydeevne og en højere pålidelighed, i forhold til traditionelle PEX-isolerede kabler.

Læs mere herom i vores folder om P-laser eller på vores hjemmeside .