Prysmian lancerer første fiberoptiske netværk med 90% genanvendt plast og en rekord lille ydre kabeldiameter

Prysmian Group støtter den hollandske netværksoperatør KPN med et pilotprojekt, der involverer et fiberoptisk netværk af 90% genanvendt plast. KPN er det første telekommunikationsfirma i Europa, der benytter det nye Prysmian kabelkoncept til at installere bredbåndsforbindelser til sine kunder.

Denne bæredygtige løsning benytter Sirocco HD 96 fiberkabel og tynde Easenet rør, som blev lanceret af koncernen i begyndelsen af ​​året. Med en ydre diameter på kun 4,5 mm installeret i et 10 mm plastrør, i stedet for et konventionelt 6 mm kabel i et 14 mm rør, garanteres en cirka 50% reduktion i den anvendte mængde plast. Ud over de direkte besparelser, sikrer det nye koncept også en indirekte miljømæssig fordel, da rørene er fremstillet af 90% genanvendt højkvalitets PE, som medfører en reduktion i løsningens CO2-emission.

I kraft af den reducerede kabeldiameter, kan der ligeledes leveres en større kabellængde på hver spole eller tromle, hvilket betydeligt reducerer omkostningerne til transport og opbevaring.

”Dette projekt demonstrerer Prysmians engagement i udvikling af innovative og bæredygtige bredbåndsnetværk af høj kvalitet,” udtaler Toni Bosch, VP Telecom Solutions hos Prysmian Group.

KPN vil udføre pilotprojektet to steder i Holland, nærmere i Buitenpost og Nijmegen. Yderligere fordele forventes også at opstå under installationen, såsom mindre gravearbejder, og dermed mindre jord, der skal fjernes og behandles.

Læs mere om Prysmian Sirocco HD fiberkabler her.