Prysmian køber schweiziske Omnisens S.A.

Prysmian Group meddeler, at de har gennemført købet af Omnisens S.A., en leder inden for fiberoptiske overvågningsløsninger for en sikrere og mere effektiv brug af kritisk infrastruktur. Herved styrker gruppen sin tilstedeværelse på servicemarkedet.

Købet har en værdi af CHF 18,8 millioner og er i overensstemmelse med gruppens strategi om at vokse og forstærke sine værdiskabende forretninger samt løbende at omlægge til en digital, fjernstyret og elektrificeret fremtid.

Prysmian Electronics er koncernens forretningsenhed udelukkende dedikeret til PRY-CAM portefølje af patenterede teknologier, produkter og services til tilstandsbaseret overvågning af elektriske aktiver til større TSO’er og DSO’er. PRY-CAM er med succes permanent installeret i større elnet verden over, eller købt som en bærbar- eller serviceudgave, herunder i Skandinavien.

Omnisens avancerede DTS og DAS-teknologi er en komplementær tilføjelse til Prysmians udvalg af overvågningsløsninger og skaber betydelige kommercielle synergier.

Omnisens er etableret i 1999 og baseret i Morges (Schweiz) og er førende inden for langdistance fiberoptiske sensorløsninger til realtidsovervågning af aktivintegritet til kritiske olie- og gas-, el- og infrastruktur. De opererer over hele verden, enten direkte eller gennem specialiserede udbydere,

DAS – Distributed Acoustic Sensing
DTS – Distributed Temperature Sensing

Læs mere om Omnisens her.