Prysmian kabler idriftsat til Danmarks 3. største solcellepark

En ny storskala solcellepark opført af Better Energy på et 63 hektar stort areal i Nees (Lemvig Kommune) og idriftsat ved udgangen af 2017.

Solcellepark Nees er inddelt i fire områder med en samlet årlig kapacitet på 50 MW, svarende til det årlige elforbrug til 11.000 hustande. Dermed er anlægget i Nees blandt de absolut største i Nordeuropa. De fire solcelleparker er opført parallelt og byggefasen tog 6 måneder.

Parken er udstyret med 160.000 solcellepaneler, 980 invertere og 70 pop/stationer. Til forbindelse af disse har Better Energy valgt Prysmian Denmark som samarbejdspartner til levering af alle kabler. Hertil er der underskrevet en rammeaftale til levering af en bred portefølje af overvejende UV-bestandige kabler til solcelleanlæg, såsom TECSUN (PV) H1Z2Z2-K 1,5 kV DC, 1 kV AL installationskabel, 12 kV XLPE forsyningskabel samt fiberoptisk kabel.

Better Energy etablerer og driver større solcelleparker i Danmark, Tyskland og Storbritannien, hvor de samlet har opført mere end 150 MW solenergikapacitet siden 2012.

”Hos Prysmian er vi glade for samarbejdet med Better Energy, da det understøtter den grønne udvikling mod mere bæredygtige energiløsninger, som er i tråd med virksomhedens mission”, udtaler Jan Juul, Country Manager hos Prysmian Denmark.

Fotovoltaiske installationskabler adskiller sig fra standardkabler ved at være konstrueret i henhold til standard EN 50618, der kræver tværbundet og halogenfri – isolation og kappe, der kan fungere ved en normal ledertemperatur på 90°C og op til 20.000 timer ved en maksimalt ledertemperatur på 120°C. Desuden er disse kabler tillige olie-, kemikalie-, vejr- og UV-bestandige og kan tåle mekanisk stress. En version med metallisk skærm er ligeledes mulig, som værn mod gnavere.

Læs mere om Prysmian solcellekabler her

Læs mere om Better Energy på deres hjemmeside