Prysmian inkluderet i Dow Jones Sustainability 2019 Index World

For første gang med i DJSI World

Prysmian Group er for første gang inkluderet i Dow Jones Sustainability Index World, der er internationalt anerkendt for at bedømme miljømæssige-, sociale- og ledelsesprincipper (ESG) for omkring 2.700 virksomheder.

Efter at det schweiziske bæredygtighedsvurderingsbureau RobecoSAM har analyseret Prysmian, er selskabet blevet inkluderet i DJSI inden for “Elektriske komponenter og udstyr” industrien (kapitalvarer) med en score på 84/100, hvilket er en stigning på 5 point fra forrige år.

”Som det fremgår af vores mission, er vi forpligtet til at udvikle den bedste kabel- og fiberoptiske teknologi til overgangen til en renere og smartere anvendelse af energiressourcer og til at støtte digitalisering og CO2-reduktionen. Bæredygtighed er derfor inkluderet i vores forretning og repræsenterer en strategi, som vi vil forfølge sammen med vores kunder. Inkluderingen i DJSI er belønningen for alle vores bestræbelser, på at forbedre vores miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige resultater og praksis,” siger Prysmians CEO Valerio Battista.

”Vi lykønsker Prysmian Group med optagelsen i DJSI World. Vi har endnu en gang hævet niveauet, for at identificere de virksomheder, der er bedst positioneret til at tackle fremtidige bæredygtighedsudfordringer og muligheder. Året markerer 20-års jubilæet for DJSI med en fortsat stor virksomhedsinteresse for SAM CSA, hvilket afspejler en vedvarende relevans for DJSI til måling og udbredelse af ESG-praksis”, erklærer Manjit Jus, Head of ESG Ratings hos RobecoSAM.

Prysmian Groups bæredygtige tiltag startede for mange år siden og er baseret på et tydeligt og omfattende sæt af korte- og langsigtede mål, der dækker alle overordnede ESG-temaer, defineret inden for rammerne af FN’s mål for bæredygtig udvikling. Prysmian gør en særlig indsats for at forbedre sin miljømæssige ydeevne gennem hele forsyningskæden, udvikle bæredygtig produktinnovation, sikre respekt for menneskerettighederne og styrke menneskelige ressourcer, gennem et mangfoldigheds- og inklusionsprogram.

I 2019 er Prysmian også inkluderet i det prestigefyldte FTSE4Good Global Index, i STOXX Italy 45 ESG-X og i STOXX Europe 600 ESG-X. Derudover er Prysmian ratet EE + af Standard Ethics Rating (SER) samt for nylig inkluderet i Carbon Clean 200 Rapporten. Også i år deltog Prysmian i EcoVadis undersøgelsen og scorede 73/100 points hvilket svarer til et guld niveau.