Prysmian indgår aftale med kinesisk entreprenør Talesun

Prysmian Group har indgået en aftale med den kinesiske entreprenør Talesun (der er hovedentreprenør til Shanghai Electric) til levering af kabler og tilbehør såvel som overvågningssystemer og services samt projektsupervision til Cauchari Solar Park i Argentina.

Solparken er planlagt af et lokalt argentinsk regeringsfirma Jemse SE (Jujuy Energy and Mining State Society), der ejer 80% mens de resterende 20% er ejet af Power China, Shanghai Electric og Talesun, som anlægger selve parken. Projektet er det første underskrevet mellem Kina og Argentina inden for initiativet OBOR – One Belt One Road, med en årlig kapacitet på 315 MW.

Solparken skal anlægges i Jujuy provinsen, tæt på den nordvestlige grænse med Chile, i 4.100 meters højde, i et af verdens mest solrige områder. Den vil kunne generere et månedligt gennemsnit på 55.073 MWh, som via en 345 kV forsyningslinje til den chilenske by Andes og Cobos (i provinsen Salta) vil sikre det argentinske elnet med en årlig gennemsnitskapacitet på 660.887 MWh, over de næste 20 år.

Prysmian Group skal helt præcist levere 3.600 kilometer kontrol-, mellemspændings-, lavspændings- og solarkabler fra koncernens fabriksanlæg i Kina (Tianjin og Yixing) såvel som 1.100 styk kabeltilbehør fra Yixing samt 100 styk PRY-CAM™ Grids og 1 styk PRY-CAM™ Portable til overvågning af partiel udladning.

“Vi har udnyttet koncernens interne synergier via et tæt samarbejde mellem forskellige regioner og involverede teams for at opfylde projektets komplekse krav. Kontrakten er en milepæl og et fornemt eksempel på global integration og teamwork inden for Prysmian”, udtaler Matteo Bavaresco, CEO hos Prysmian Group China.

“Dette projekt er et klart bevis for, at udviklere af vedvarende energianlæg overvejer at benytte flere og flere overvågningstjenester, da de har indset, hvordan tilstandsvurdering og kapitalforvaltning er afgørende og gavnlig for effektiv drift af f.eks. solcelleanlæg”, udtaler Roberto Candela, CEO hos Prysmian Electronics.