Prysmian har vellykket afsluttet dets DolWin3 havmøllepark-projekt i Tyskland

Med idriftsættelse af en 320 kV kabelforbindelse

Prysmian Group meddeler, at de har udført en vellykket idriftsættelse af HVDC kabelforbindelsen til havmølleparken DolWin3 i den tyske del af Nordsøen. Koncernen blev tildelt projektet tilbage i februar 2013 af Alstom Grid på vegne af den hollandsk-tyske netoperatør TenneT.

Prysmians DolWin3 projekt forbinder offshore-konverterplatformen DolWin Gamma, der ligger godt 85 kilometer ude i den tyske del af Nordsøen, med det tyske fastland og onshore konverterstationen i Dörpen West.  Offshore konverterplatformen er hjertet i den tredje DolWin-klynge, hvor den er tilknyttet havmølleparkerne Merkur Offshore (400 MW) og Borkum Riffgrund 2 (450 MW). Formålet er, at forsyne mere end en million tyske husstande årligt med ren og vedvarende energi.

Til det nøglefærdige projekt var Prysmian ansvarlig for design, levering, installation og idriftsættelse af den (HVDC) ± 320 kV ekstruderede kabelforbindelser såvel som et tilhørende fiberoptisk kabelsystem. Forbindelsen har en transmissionskapacitet på 900 MW og er anlagt langs en 78 kilometer landrute og 83 kilometer undersøisk rute.

Kablerne blev produceret på Prysmians fabriksanlæg i Arco Felice (Italien), Pikkala (Finland) og Delft (Holland).

Læs mere om DolWin3 her