Prysmian har udviklet et unikt søkabelsystem til Ostwind1 vindmøllepark i Tyskland

Ostwind1 projektet sigter mod at udnytte grøn energi til brug i tusindvis af boliger og virksomheder i Tyskland. Projektet vil forbinde vindmølleparken Arkona med en 385 MW kapacitet og Wikinger med en 350 MW kapacitet til en landbaseret transformatorstation i Lubmin, Tyskland.

Prysmian har udviklet og designet en 300 kilometer 3-leder kræddersyet offshore kabelløsning til dette formål, der blev produceret på koncernens fabrik i Pikkala, Finland. To af koncernens fartøjer blev brugt til installation af de 130 kg/m tunge kabler, nemlig Cable Enterprise og Ulisse. Hvor af det første fartøj foretog hele syv kabellægningsoperationer.

Se video om offshore installation her.

Bæredygtig udvikling af distributionsnettet er et af koncernens stærkeste kompetencer, som der arbejdes med verden over. Der investeres konstant i nye og bedre teknologier og faciliteter for at tilbyde det bredest mulige udvalg af produkter og services til gennemførelse af offshore vindmølleprojekter.

Som verdensledende inden for område kan Prysmian koncernen dokumenterer en lang række gode eksempler på omkostningseffektiv kabeldesign og -systemer. Udover levering og nøglefærdig installation tilbyder koncernen også testning, overvågnings- og vedligeholdelses services.

Læs alt om Prysmians kabler og services til offshore vindmølleparker på vores koncern hjemmeside.