Prysmian har plan om ny søkabelfabrik i USA

Prysmian Group er kommet et skridt videre med sit projekt om en ny søkabelfabrik i USA. Gruppen har nemlig underskrevet en ​​kontrakt med CDC byggeentreprenør om erhvervelse og byggeri på en grund i Brayton Point (Massachusetts), med betingelse for statslig tilladelse til opførelse af ​​et nyt fabriksanlæg til en samlet investering på $ 200 millioner.

Byggeplanen beror tillige  bekræftelse fra Avangrid Renewables (et datterselskab af AVANGRID) om tildeling af kabel​​projekterne til Commonwealth Wind and Park Wind City offshore vindmølleprojekter til en værdi af cirka $ 900 millioner.

“Vi er meget tilfredse med aftalen indgået med byggeentreprenør CDC om etablering af en ny fabrik i Brayton Point. Jeg vil gerne rette en særlig tak til Massachusetts delstatsregering for dets opmærksomhed på projekt, som vil gøre det muligt at omdanne det tidligere Somerset kulkraftværk til støtte for energiomstillingen i USA. Efterspørgslen forventes at gennemgå en kraftig vækst, i henhold til Biden-planens mål om 30 GW ny kapacitet inden 2030,” udtaler Hakan Ozmen, EVP Projects Business

“I de sidste fire år, har Brayton Point LLC arbejdet på at omstille Brayton Point Commerce Center til havvind og andre offshore aktiviteter. Vi er glade for, at Prysmian Group vil bringe jobs og investeringer til Somerset ved at bygge en højteknologisk søkabelfabrik. Prysmian er en ideel partner, da deres planer opfylder vores fremadrettede regionale forpligtelse til etablering af vedvarende energi med Massachusetts som et offshore vindenergihub. Dette er en milepælsaftale for Brayton Point Commerce Center”, erklærer CDC Executive Vice President Stephen R. Collins.

“I dag markerer en historisk milepæl i USA’s og Massachusetts’ overgang til en fremtid med ren energi, da vi fejrer denne aftale om at bygge en ny søkabelfabrik ved Brayton Point. Ved at trække på Iberdrolas globale offshore ekspertise, er vi enestående positioneret til at hjælpe stater som Massachusetts med at udnytte mulighederne i denne industri. udtaler Chairman og CEO for Iberdrola og Chariman for AVANGRID Ignacio Galán.

AVANDRID (tidligere Energy East og Iberdrola USA), er et energiforsyningsselskab der betjener omkring 3,1 millioner kunder i hele New England og staten New York i USA.