Prysmian Group vinder Viking Link projekt, den første undersøiske kabelforbindelse mellem Storbritannien og Danmark

Prysmian Group har modtaget en kontrakttildeling fra National Grid Viking Link Limited og Energinet til udviklingen af Viking Link, den første undersøiske kabelforbindelse mellem Storbritannien og Danmark, som værdiansættes til tæt på € 700 mio. Det forventes, at kontrakten bliver underskrevet til august.

Kontrakten vil inkludere nøglefærdigt design, fremstilling og installation af verdens længste kabelforbindelse med hele 1.250 kilometer søkabel samt 135 km landkabel til den britiske side. NKT skal levere de resterende 150 kilometer HV landkabel til installation mellem Revsing i Sydjylland til vestkysten, langs en 75 kilometer rute. Yderligere skal Siemens leverer to konverterstationer en i hvert land.

”Vi er stolte over at have muligheden for at støtte to af vores vigtigste kunder, National Grid og Energinet, i udviklingen af en sådan strategisk infrastruktur, som vil repræsentere en milepæl for opgraderingen og pålideligenden af hele EU’s elnet,” siger Valerio Battista, CEO hos Prysmian Group.

HVDC-forbindelsen skal fungere ved ± 525 kV og give mulighed for at overføre op til 1.400 MW mellem de to lande, via to parallelle 768 km 1-leder, imprægnerede og papirisolerede kabler.

HVDC-kabelsystemet skal forbinde konverterstationen ved Bicker Fen i Lincolnshire, Storbritannien til konverterstationen ved Revsing i det sydlige Jylland, over en 770 kilometer strækning. Formålet er at øge adgangen til vedvarende og bæredygtige energikilder til mere end 1,4 millioner husstande, reducere omkostningerne ved elektricitet i Storbritannien samt sikre systempålideligheden yderligere.

”Projekt bekræfter Prysmians teknologiske lederposition på markedet. Her har vi forpligtet os til at levere alle nødvendige ressourcer, for at støtte vores kunder i overgangen til et mere bæredygtigt og smartere energiscenarie,” udtaler Hakan Ozmen, EVP Projects hos Prysmian Group.

Alle kabler vil blive fremstillet på koncernens fabriksanlæg i Arco Felice, Italien. Kabelinstallationen til vands vil blive udført ved hjælp af Prysmians nye installationsskib med avancerede funktioner til en samlet investering på € 170 millioner. Med dette aktiv øger koncernen sin position som en one-stop-shop udbyder, i stand til at tilbyde komplekse projekt- og installationskompetencer.

Idriftsættelse af projektet er planlagt til slutningen af ​​2023.