Prysmian Group tilslutter sig Responsible Mica Initiative

Prysmian Group bliver den første kabelproducent, som tilslutter sig Responsible Mica Initiative (RMI), en non-profit koalition, der arbejder for at eliminere børnearbejde og dårlige arbejdsforhold i mica-forsyningskæden. Mica er et mineral, der er værdsat for dets glitrende og varmebestandige egenskaber og benyttes til fremstilling af kosmetik, elektronik, biler og kabler m.v.

Bevidstheden er vokset i de senere år omkring de barske arbejdsforhold til mica-minedrift og -forarbejdning. Alene i Indien anslås det, at der arbejder 22.000 børn i uregulerede og uformelle mica-miner. De 75 medlemmer i RMI har forpligtet sig til at støtte forbedringer vedrørende børnearbejde samt  eliminering af dårlige arbejdsforhold i deres forsyningskæder.

“Prysmian Group bruger en begrænset mængde mica i sine produkter i forhold til branchen. Vores medlemskab af RMI sikre bæredygtigheden for ​​vores forsyningskæde,” udtaler Prysmian Groups Chief Operating Officer Massimo Battaini.

 

  • Som medlem af RMI vil Prysmian Group deltage i tre hovedprogrammer. Den første involverer kortlægning af forsyningskæden for at identificere alle interessenter.
  • For det andet bidrager RMI-medlemmer med at forbedre levevilkår og adgang til kvalitetsuddannelse for omkring 75.000 modtagere i 130 landsbyer – og derigennem reducere børnearbejde.

 

  • Endelig bidrager RMI-medlemmerne til en dialog med regeringer om at styrke det juridiske grundlag og regler for mica udvinding, så disse aktiviteter anerkendes og formaliseres ved hjælp af ansvarlig kontrol af arbejdsforhold.

 

“Vi er utroligt glade for Prysmian Groups medlemskab af RMI, som baner vejen for tilslutning fra flere virksomheder inden for kabelbranchen. Hermed kan RMI-medlemmer i fællesskab accelerere deres handlinger og resultater til fordel for mica-industrien,” udtaler Fanny Frémont, CEO for Responsible Mica Initiative.

Siden 2016 har Prysmian Group været i dialog med leverandører af mica-baserede produkter for at øge bevidstheden om arbejdsforhold. Koncernen er meget opmærksom på at analysere risiciene i sin forsyningskæde og gør en ekstra indsats for kun at arbejde med leverandørerder afspejler gruppens sociale ansvar til fremme af etisk adfærd og menneskerettigheder.