Prysmian Group scorer 87 point til DJSI

Prysmian Group scorer 87 point på Dow Jones Sustainability World Index (DJSI) og ligger dermed på en første plads inden for kategorien Electrical Components & Equipments (ELQ) – ifølge resultatet af den årlige gennemgang for 2021 udført af S&P Global CSA.  Prysmian er den eneste kabelproducent inkluderet i bæredygtighedsindeks på globalt plan, der dækker over 5.300 virksomheder.

“Vi er meget stolte af denne vigtige præstation, som anerkender vores forpligtelse til konstant at forbedre bæredygtigheden for ​​vores drift, forsyningskæde og organisation. Bæredygtighed er også integreret som en grundlæggende del af vores forretningsvækststrategi. Vi er stærkt forpligtet til at støtte overgangen til vedvarende energiressourcer og en digitaliseret verden ved at stille de mest avancerede kabler og optisk fiberteknologi til rådighed for elnet og telenetværk”, kommenterede Valerio Battista CEO for Prysmian Group

Prysmian Group ved at bæredygtighed og innovation hænger sammen. Derfor har gruppen påbegyndt en omfattende innovationsindsats med bland andet analyse af produkters CO2-fodaftryk, et øget fokus på fabrikkernes cirkulær økonomi samt udvikling af materialer og processer med en lavere kulstofsudledning.

Prysmian Groups nye mål for reduktion af dets CO2-emissioner, blev for nylig godkendt af Science Based Targets initiativet (SBTi), og hertil forpligter Prysmian Group sig til at reducere drivhusgas emissioner fra scope 1. og 2. med 46% til 2030 (i forhold til en baseline fra 2019). Gruppen forpligter sig yderligere til at reducere GHG-emissioner fra scope 3. med 21% til 2030. Koncernens net-nulemissionsmål for scope 1 & 2 er også blevet fremskyndet til 2035.

Den 23. november 2021 afholdte Prysmian sin årlige Sustainability Day med 3 interaktive online workshops for udvalgte interessenter for at  feedback på koncernens bæredygtighedsstrategi. Gruppen har opnår dets bæredygtighedsmål ved at samarbejde med alle disse parter, og hertil er det vigtig at vi alle er på samme side. Derfor er interessentengagement en central del af Prysmian Groups bæredygtighedsstrategi.