Prysmian Group modtog bronzetrofæ ved IPMA Global Project Excellence Award 2019

For projektet Ostwind 1 – i kategorien Mega Sized Project.

Ved IPMA Global Awards Gala i forbindelse med IPMA World Congress i Mérida, Mexico den 1. oktober 2019, var Prysmian Group på podiet for at modtage en IPMA Global Project Excellence Award.

IPMA blev grundlagt i 1965 og er en sammenslutning af mere end 75 medlemsforeninger, der hvert år arrangerer en international konkurrence for at fremme ekspertise og anerkende hold, der har udført store resultater inden for projektstyring.

Det er første gang Prysmian Group har deltaget i konkurrencen, såvel som første gang at IPMA har modtaget en ansøgning fra en ledende kabelproducent. Prysmian indstillede et ”Mega Sized Project” i forbindelse med dets nøglefærdige projekt Ostwind 1 CWA offshore vindmøllepark. Projektet blev tildelt koncernen tilbage i 2014 af 50Hertz Offshore GmbH. Den 800 millioner euro kontrakten inkluderede udvikling af et unikt undersøisk kabelsystem, herunder design, levering og installation af flere HV søkabelsystemer, til forbindelse af  havvindmølleparkerne til transformatorstationen på land. Projektet blev evalueret på basis af ekspertise inden for tre dimensioner: Mennesker og formål, processer og ressourcer samt projektresultater.

”På årlig basis fejrer IPMA enestående resultater inden for projektledelsen ved at nominere og anerkende enkeltpersoner og projekter, der har opnået eksemplariske resultater inden for projektledelse. Ansøgningerne hertil evalueres af en gruppe dedikerede eksperter baseret på globale standarder såsom: IPMA ICB og IPMA PEB. At blive nomineret som en af finalisterne er en stor anerkendelse for projektledelse,” udtaler IPMA President Jesus Martinez Almela

”Ostwind 1 fortæller historien om et omdrejningspunkt for Prysmian projektledelse. Derfor ændrede vi projektstyringsmetode efter denne kontrakt, og introducerede ny ekspertise, processer og styring,” fortæller Riccardo Fabbri, Head of Project and Contract Management hos Prysmian Business Unit for Projekter.

”Modtagelsen af en IPMA Bronzemedalje er noget der ikke blot vil forbedre vores brand image, men i højere grad vil markere begyndelsen på en løbende forbedringsproces, der gør det muligt for os at afslutte projekter, der lever op til et stadig højere kvalitetsniveau i fremtiden, ”konkluderede Fabbri.

Efter en vurderingsproces, der bestod af en evaluering samt et 3-dages virksomhedsbesøg, hvor en gruppe IPMA eksterne dommere inspicerede koncernens projektprocesser og resultater grundigt, sluttede IPMA Global Project Excellence Award med meddelelsen om vindere i henhold til IPMA Project Excellence Model. Resultatet er helt klart i overensstemmelse med den voksende opmærksomhed, som IPMA har lagt på værdien af ​​bæredygtighed i sine seneste vurderingsstandarder.