Prysmian Group lancerer RFID kabelteknologi

Integreret løsning til fremtidens kabelhåndtering

I forbindelse med vedligeholdelse af vitale forsynings- og elinstallationer. er hurtig lokalisering og korrekt identificering af kabler afgørende, både for at spare tid og penge, men især af sikkerhedsmæssige årsager.  For at understøtte denne proces har Prysmian udviklet PRY-ID, der er en integreret løsning til fremtidens kabelhåndtering baseret på RFID teknologi.  RFID (Radio Frequency Identification) er en teknologi til digital chip mærkning og overførsel af data via en RFID-scanner.

RFID kabelteknologi

Centralt for denne løsning er, at Prysmian nu er i stand til at producere enhver typekabel med en unik RFID-chip pr. meter. Chips er godt sikret inde i kablet, og vil ikke blive slidt eller svære at aflæse, i modsætning til almindelig kabelmærkning på ydersiden af kablet. Hver chip eller tag, som de også kaldes, vil altid indeholde basale oplysninger om produktnavn, sporingsnummer, artikelnummer og fuld HLR-information.

RFID-chips er i overensstemmelse med GS1’s globale standard, designet til at forbedre effektiviteten, sikkerheden og synligheden af ​​forsyningskæder. GS1 tillader, at der anvendes et serielt globalt varenummer (SGTIN) for hver meter kabel, som kan overføre informationen via en RFID-scanner.

PRY-ID består af tre dele

Et kabel produceret med en unik RFID-chip pr. meter, en RFID scanner samt en mobil app til iPad og iPhone installation. Sammen repræsenterer disse tre elementer fremtiden inden for sikker og effektiv vedligeholdelse og dokumentation af vitale kabelinstallationer. PRY-ID chips aflæses med en RFID scanner, der trådløst og i real-time overfører data til PRY-ID mobile app’en.

Der er mange fordele ved løsningen

Først og fremmest øges sikkerheden for medarbejderne, da risikoen for at vælge det forkerte kabel mindskes betydeligt. Dernæst kan PRY-ID trådløst identificere kabler igennem vægge, gulve og døre. Og da kablet har et unikt ID-nummer pr. meter, er det også muligt via forud uploaded linjediagrammer, at lokalisere begyndelsen og enden samt tilkoblede komponenter, også for etagebyggeri og på kabelstiger og -bakker.

Fra PRY-ID mobil app er det muligt at se alle RFID-scanninger såvel som egne uploadede data tilknyttet til hver chip eller projekt. Det er muligt at berige dokumentationen med workflow charts, datablade, fotos, noter om inspektion og godkendelse eller ved f.eks. at tilføje nye komponenter direkte i et linjediagram.

Alle dine data gemmes i skyen forbundet med dit mobil app abonnement, hvorfra de kan udtrækkes. Egne data kan uploades og gemmes under projekter, så de er lette for alle at finde. Adgang til softwaren styres ved hjælp af oprettelse af nye profiler. Dermed er løsningen brugervenlig og let tilgængelig for alle involverede parter til nyetablering eller vedligeholdelse af eksisterende forsynings- og elinstallationer på tværs af geografisk afstand og arbejdsfunktion.

PRY-ID kan også benyttes til pålidelig lager- og logistikstyring i forbindelse med registrering af kabeltromler ved varemodtagelse og -afsendelse, hvor manuel eller automatisk scanning af RFID-chips kan spare tid og sikrer, at et kabel ender på den rigtige hylde eller i de rigtige hænder.

”Vi planlægger gradvist at introducere vores Pry-ID-teknologi til en stadig bredere vifte af produkter. Det er en innovativ løsning, der bidrager til at gøre vores produkter og services mere effektive og samtidig hæve kvalitets- og sikkerhedsstandarden,” udtaler Srinivas Siripurapu, EVP og Chief R&D Officer hos Prysmian Group.

Pilotprojekt med lettisk elforsyningsselskab

Det lettiske elforsyningsselskab Sadales tīkls og Prysmian Group har indgået en aftale om at installere en række smarte kabler udstyret med Pry-ID-teknologi i landets vigtigste elnet næste år. Projektet ledes af Prysmian Group Nordeuropa og vil involvere installation af godt 7 kilometer 1 kV underjordiske kabler produceret på koncernens fabrik i Keila, Estonien.

Sadales tīkls er den lettiske republiks nationale distributionsnet som ejes af Latvenergo AS, der er det største elselskab i de baltiske lande. Det leverer elektricitet til over en million kunder og servicerer 99% af landet. Over de senere år er mere end 5.000 kilometer kabler produceret af Prysmian Group installeret i deres elnet.

Læs mere herom på vores hjemmeside eller download vores brochure herom.

For yderligere teknisk support og information kontakt venligst Brian Schneider på telefon 60 39 27 64 eller e-mail brian.schenider@prysmiangroup.com