Prysmian Group indleder teknologisk samarbejdsaftale med Nanocomp

Prysmian Group og Nanocomp Technologies Inc., et amerikansk ejet samt verdens førende firma indenfor produktion af kulstofs nanorør baserede produkter og materialer, har underskrevet en teknologisk samarbejdsaftale med henblik på at teste og forbedre brugen af ​​disse teknologier til elforsyning, strømfordeling, telekommunikationsnetværk, kontrol- og instrumenteringsinstallationer.

Partnerne har endvidere aftalt på et senere tidspunkt i projektet, at vurdere om der skal påbegyndes masseproduktion af produkter og teknologier udviklet som led i denne forskning.

De to selskabers fælles interesse drejer sig især omkring potentialet for Nanocomps Miralon® og dets kulstof nanotube egenskaber i form af mekanisk modstand, lav vægt, kemisk inaktivitet, meget høj grad af fleksibilitet såvel som elektrisk- og varmeledningsevne.

Partnerskaber med universiteter og avancerede forskningscentre er nøglen til Prysmian Groups udvikling. Ved at underskrive denne aftale bekræfter koncernen sit fokus på innovation, ikke kun fokuseret på udvikling og forbedring af sin kerneforretning, men også på nye teknologier og materialer, der muliggør banebrydende kabelløsninger til hurtigt voksende markedssegmenter.