Prysmian Group donerer penge til jordskælvsofre i Ecuador

ecuador_tks_16_det

Prysmian Groups interne kampagne til støtte for ofrene i Ecuador, efter 7,8 jordskælvet den 16. april 2016, har indsamlet omkring € 10.000 i donationer fra koncernens medarbejdere og koncernen selv.

Dette beløb vil blive doneret til UNHCR (FN’s Flygtningehøjkommissariat), der yder beskyttelse og bistand til ofrene for jordskælvet. Prysmian Groups donation vil blive øremærket til indkøb af solcellelamper.

Jordskælvet har forårsaget over 400 dødsfald og sårede mere end 2.600 mennesker. I de værst ramte områder, omkring byerne Chamanga og Pedernales i Ecuadors nordvestlige Esmeraldas, har UNHCR ydet krisenødhjælp med mere end 900 telte, plastplader, 15.000 liggeunderlag, køkkensæt, dunke og solcellelamper samt 18.000 imprægnerede myggenet – der er særligt tiltrængt i betragtning af risici, såsom Zika virus og andre myggebårne sygdomme.

Ecuador har den største flygtningebefolkning i Latinamerika, med 200.000 colombianske flygtninge samt andre med behov for international beskyttelse, hvoraf mange har slået sig ned i de jordskælvsramte områder.

Prysmian Groups beslutning om at støtte ofre for jordskælvet i Ecuador, er i overensstemmelse med koncernens nyligt indførte ”Corporate Citizenship & Philanthropy Policy”, hvorved Prysmian aktivt støtter befolkninger, der enten har lidt tab som følge af naturkatastrofer eller initiativer der fremmer adgang til energi og telekommunikation i lokalsamfundet.