Prysmian Group 3.kvartals økonomiske nøgletal

  • Forbedret resultat til 3. kvartal med høj aktivitet inden for energidivisionen, herunder vedvarende energi og on-shore vind i Nordamerika
  • Forbedret marginer til 3. kvartal takket være forretningsmixet og omkostningsbegrænsninger, herunder med marginalgendannelse til submarine divisionen.
  • Finansiel nettogæld fortsatte med at forbedre sig takket være en stærk pengegenerering: 617 mio. EUR free cash flow over de sidste 12 måneder med tillid til FY 2020-vejledningen opdateret i henhold til Covid-19-pandemien:
    • Justeret EBITDA forventes i intervallet 800-850 mio. €
    • Free cash flow forventes i intervallet 200-300 mio. €

 

Prysmian S.p.a. bestyrelse har godkendt gruppens konsoliderede resultater for de første ni måneder af 2020.

Den samlede omsætning for 3.kvartal er på € 7.488 mio., hvilket er en -9,4% organisk nedgang sammenlignet med samme periode til 2019 (eksklusive projektsegmentet). Resultatet viser en sekventiel forbedringstendens på -5,2% i forhold til 3. kvartal 2019 (eksklusive projektsegmentet), hvilket bekræfter organisationens modstandsdygtighed og soliditet, herunder foranstaltninger truffet for at modvirke effekterne af Covid-19 pandemien.

Justeret EBITDA på € 647 mio. (€ 773 mio. til 3. kvartal 2019) med en væsentlig modstandsdygtighed over for marginer (forholdet mellem justeret EBITDA og salg på 8,6% mod 8,9%). Rentabiliteten er forbedret til 3. kvartal med et forhold mellem justeret EBITDA og salg på 9,1% sammenlignet med 9,0% sidst år.

Finansiel nettogæld er på € 2.669 mio. hvilket er en forbedring takket være en stærk evne til generering af likviditet, med LTM free cash flow på € 617 mio.

“Vores resultater for de første ni måneder af 2020 bekræfter Prysmian Groups modstandsdygtighed oven på de negative virkninger af Covid-19-pandemien. Den organiske salgstendens til næsten alle forretningsområder er genoprettet i 3.kvartal, særligt for energi. På et rentabilitetsniveau viser resultatet en stor modstandsdygtighed med stabile margener sammenlignet med 2019. Integrationen med General Cable er afsluttet og har afbalanceret gruppen geografisk med en integreret produktportefølje, der har genereret synergier for € 175 mio. Situationen er fortsat kritisk på alle geografiske områder, men på baggrund af resultaterne af den 30. september 2020 kan vi med tillid bekræfte vores mål for hele året, som opdateret i marts, ” udtaler CEO Valerio Battista.

Læs den fulde pressemeddelelse her