Prysmian Finland investerer € 100 mio. i øget produktionskapacitet

God nyhed for Prysmian Finland!

Prysmian Group vil investerer € 100 mio. for at øge produktionskapacitet til dets Pikkala fabrik i Finland inden 2024. Udvidelsen af ​​anlægget er planlagt til at begynde i sommeren 2022.

Investeringen vil gøre det muligt at øge fabrikkens produktionskapacitet til højspændingskabler, specielt for   525 kV DC og 400 kV AC med ekstra 400 kilometer om året. Dette gøres ved hjælp af den mest avancerede produktionsteknologi på markedet, der kan imødekomme selv de højeste krav til produktion af kundespecifikke kabelløsninger til vedvarende energi. Investeringen forventes at bidrage med omkring 100 – 120 nye job på fabrikken til udvikling, teknisk support og produktion.

Investeringen er en reaktion på væksten i efterspørgslen efter søkabler fremskyndet af energiomstillingen og relateret teknologi. Prysmian Group er markedsledende inden for underjordiske og undersøiske højspændingskabler, hvor udviklingen forventes at vokse fra € 3 mia. til € 8 mia. om året, hvoraf Europa tegner sig for omkring to tredjedele.

”Det er fantastisk, at vi i nær fremtid vil være i stand til kraftigt at understøtte moderniseringen af ​​energinetværk og udviklingen af ​​næste generations transmissionsnetværk i den nordeuropæiske region, i forbindelse med overgangen til vedvarende energi,” udtaler Ferdinando Quartuccio, Country Manager for Prysmian Group Finland Oy.

Pikkala-fabrikken i Kirkkonummi er én ud af tre anlæg i Europa, der er et center for ekspertise inden for design og fremstilling af undersøiske kabler. I løbet af de seneste ti år har virksomheden investeret mere end € 120 mio. i dets to finske fabrikker i henholdsvis Pikkala og Oulu.

 

OPNÅELSE AF CO2-NEUTRALITET

I løbet af foråret 2022 vil Pikkala fabrikken blive koncernens første anlæg til at opnå CO2-neutralitet, hvilket betyder, at der er balance mellem anlæggets kulstofsudledning og dens indkøb af energi og cirkulære processer.

Scope 1. neutralitet (direkte emission) opnås ved hjælp af et nyt internt bio-forbrændingsanlæg, der vil genanvende affald til produktion af opvarmning til de 500 ansatte på fabrikken. Derudover er fabrikkens firmabilpark helt omlagt til hybrid- og el.

Scope 2. neutralitet (indirekte emission ejet) opnås ved anvendelse af 100% grøn strøm til fabrikken via køb af GoO certifikater, som garanti for at elektriciteten kommer fra vedvarende energikilder.

”Vi er meget glade for at kunne bidrage til den cirkulære økonomi med den nye varmeløsning. Pikkala bliver koncernens allerførste CO2-neutrale fabriksanlæg. Det er en win-win løsning med fordele for både miljøet og koncernens energiomkostninger,” udtaler Borjan Sehovac, CEO for Prysmian Finland.