Prysmian erhverver General Cable

Forventes afsluttet i 3.kvartal af 2018

Prysmian Group og General Cable Corporation meddelte i dag, at de har indgået en endelig fusionskontrakt, hvorefter Prysmian vil erhverve General Cable for $ 30,00 i kontanter pr. aktie. Transaktionen værdiansætter General Cable til godt $ 3 mia., inklusive gæld og passiver, der tilsammen udgør en præmie på ca. 81% til General Cables slutkurs på $ 16,55 pr. aktie af 14. juli 2017, den sidste handelsdag før General Cable meddelte sin gennemgang af strategiske alternativer.

Fusionen er blevet enstemmigt godkendt af begge bestyrelser og General Cable har anbefalet det til sine aktionærer. Transaktionen forventes at blive afsluttet i 3.kvartal af 2018, med forbehold for godkendelse af General Cables aktionærer, der ejer et flertal af aktierne samt regulatoriske godkendelser og andre sædvanlige betingelser.

“Købet af General Cable repræsenterer en strategisk milepæl for Prysmian Group og udgør en enestående mulighed for at skabe øget værdi for vores aktionærer og kunder,” udtaler Valerio Battista, Prysmian Group CEO. “Via en sammenlægning af ​​to førende virksomheder inden for kabelindustrien, kan vi styrke vores position og tilstedeværelse i Nordamerika, Europa og Sydamerika.”

John E. Welsh III, formand for General Cables bestyrelse udtaler: “Dagens meddelelse er kulminationen på en grundig og robust gennemgang af strategiske alternativer, der er foretaget af General Cables bestyrelse. Vi er overbeviste om, at denne transaktion maksimerer værdi for vores aktionærer.”

Michael T. McDonnell, president og administrerende direktør for General Cable, udtaler: “Denne fusion er en ideel strategisk pasform, der vil sikrer, at vi er velplaceret til at imødekomme fremtidige muligheder og udfordringer i en dynamisk og udviklede kabelindustri. Sammen vil vi være i stand til globalt at levere en robust portefølje af produkter, services og innovationer. Og meget vigtigt, så har Prysmian og General Cable en fælles vision og kompatible kultur baseret på ens værdier.”

Mr. McDonnell fortsatte: “Jeg er yderst stolt over vores medarbejders bestræbelser på at omdanne vores forretning i de seneste år, herunder rationalisering af aktivbase og fokusering på kerneforretninger, strømlinering af vores forsyningskæde og fremskyndelse af rentabel vækst og innovation i nøglesegmenter. Dagens meddelelse er et resultat af holdets hårde arbejde og utrættelige engagement.”

Finansielle højdepunkter

Baseret på proforma aggregerede resultater for de tolv måneder, der sluttede den 30. september 2017, ville den samlede koncern have haft et salg på over € 11 mia. med et justeret EBITDA på ca. € 930 mio. Den kombinerede gruppe vil være til stede i mere end 50 lande med godt 31.000 medarbejdere.

Prysmian forventer, at den kombinerede koncern inden for fem år vil opnå løbende udgiftsbesparelser før skat på ca. € 150 mio. Derudover vil der være en integrationsomkostning på godt € 220 mio.

Transaktionen forventes at generere EPS tilvækst i størrelsesordenen 10-12% for Prysmians aktionærer allerede inden for det første år efter lukning af aftalen (eksklusive omkostningssynergier og implementeringsomkostninger).

Transaktionen vil blive finansieret gennem en blanding af ny gæld (hvortil Prysmian har modtaget långiverforpligtelse), kontanter og eksisterende kredit, hvilket resulterer i forventet proforma netto gearing for den samlede koncern på 2,9x for Netto Finansiel Position2 iht. adj. EBITDA3 LTM 3Q-2017 PF.

Potentiel aktiefinansiering

Bestyrelsen i Prysmian S.p.A. har anmodet koncernchefen om at vurdere muligheden for, at koncernen i løbet af de næste 12 måneder kan gennemføre en aktieemission eller lignende tiltage for et samlet maksimumsbeløb på € 500 million.

Rådgivere

Goldman Sachs International og Mediobanca (Banca di Credito Finanziario S.p.A) fungerer som finansielle rådgivere for Prysmian og Wachtell, Lipton, Rosen & Katz fungerer som juridisk rådgiver. J.P. Morgan Securities LLC fungerer som finansiel rådgiver for General Cable og Sullivan & Cromwell LLP fungerer som juridisk rådgiver.

Læs mere herom på vores koncern hjemmeside https://www.prysmiangroup.com/en/press-releases/prysmian-to-acquire-general-cable