Prysmian afslutter Wikinger søkabelprojekt

 

Prysmian har succesfuldt idriftsæt inter-array kabelsystemet til Wikinger havvindmøllepark, som ligger i den tyske del af Østersøen. Kontrakten hertil blev tildelt i februar 2015 af Iberdrola, verdens førende udvikler og operatør af vedvarende energi.

“Dette projekt er en vigtig milepæl for koncernen, da det repræsenterer et af ​​de første store havvindmølleparker, hvor koncernen har været ansvarlig for nøglefærdig levering og installation” udtaler David Rayner, Project Manager hos Prysmian Group

“Som en one-stop-shop udbyder har Prysmian været ansvarlig for design, fremstilling, installation, terminering, nedgravning og testning af i alt 81 kilometer 33 kV søkabler i forskellige tværsnit. Disse forbinder de 70 styks 5 MW vindturbiner med offshore transformerstationen”, konkluderer David.

Søkablerne blev produceret på Prysmian fabriksanlæg i Drammen, Norge, der udgør et af koncernens tre faciliteter for søkabelproduktion.

I løbet af de sidste par år, har Prysmian foretaget store investeringer til nye og opgraderede kabellægningsskibe, et komplet sortiment af beskyttelsesudstyr til kabler samt udvidet dets ​​udbud af produkter og services, herunder med reparation og vedligeholdelse af kabelaktiver (cable asset management). Dette har fundamentalt styrke koncernens muligheder for at imødegå udfordringerne på offshore vindmøllemarkedet.

Prysmian er særlig aktiv Nordsøregionen, og har allerede afsluttede flere projekter såsom Hornsea 2, Borssele III & IV, Horns Rev 3, Merkur, BorWin2 & BorWin3, HelWin1 & HelWin2, SylWin1 og DolWin3.

Læs mere om koncernens inter-array løsninger eller asset management services på vores koncern hjemmeside.