Prysmian afslutter Sofia vindmølleprojekt

RWE offshore HV kabelprojekt til 200 mio. euro

Prysmian Group annoncerer færdiggørelse af et ​​kabelprojekt med RWE Renewables, til udvikling af en nøglefærdige HV underjordisk og undersøiske eksportforbindelse til en værdi af over 200 millioner euro – til Sofia Offshore Wind Farm beliggende midt i Nordsøen ved Dogger Bank, med 195 km til nærmeste fastland ved den britiske nordøstkyst.

”Dette er et prestigefyldt projekt for Prysmian, og vi er glade for at være blevet valgt af RWE til at levere vores avancerede kabelteknologi til transmission af grøn energi fra Sofia Offshore Wind Farm til at levere nok strøm til at imødekomme behovene hos 1, 2 millioner britiske husstande hvert år, ” kommenterede Alberto Boffelli, COO Project BU, Prysmian Group.

Prysmian Group har været ansvarlig for design, levering, installation og idriftsættelse af det HVDC symmetriske monopolkabelsystem, der forbinder Sofias offshore-konverterstation med onshore-konverterstation i Teesside. Projektet benyttede mere end 440 km ± 320 kV undersøiske eksportkabler med XLPE-isolering og 15 km ± 320 kV landkabler med P-Laser-isolering.

Offshore kabeloperationer vil blive udført ved hjælp af Leonardo da Vinci, Prysmians nye banebrydende kabellægningsskib, der er markedets mest avancerede og er i stand til at tilbyde forbedret projekts alsidighed.

Sven Utermöhlen, Chief Operating Officer Wind Offshore Global for RWE Renewables udtaler: ”Vores underskrivelse af kontrakten med verdens førende kabelleverandør Prysmian viser, at RWE endnu en gang driver innovation i branche. Da Sofia vil være det første projekt, der anvender Prysmians nyeste HVDC-kabelteknologi og nye kabellægningsskib Leonardo da Vinci. Dagens underskrift er endnu et håndgribeligt skridt for projektet, der nu officielt er i sin byggefase.”

 

Læs mere om Sofia projektet på RWEs hjemmeside.

Find alle vores kabler og services til offshoe vindmølleindustrien på vores koncern hjemmeside.