Prysmian afslutter første Sirocco Extreme 180µm kabelprojekt

Optisk mikro-kabel med fibertæthed på 8,7 fiber/mm2

Prysmian Group har afsluttet det første projekt, der benytter koncernens banebrydende Sirocco Extreme 180 µm optiske fiberkabel til blæsning i mikro-kanaler, for det tyske forsyningsselskab Stadtwerke Landau a.d. Isar. Selve installationen blev varetaget af NETTec GmbH.

Det er verdens første installation af et 180 µm optisk fiberkabel, som gør det muligt for et stort antal husstande og virksomheder i Landau at drage fordel af et højtydende FTTx- og 5G-netværk.Sirocco Extreme er den første kommercielt tilgængelige 180 µm optiske fiberkabel serie på markedet. Den nye produktserie kan prale af den mindste ydre diameter samt højeste fiberdensitet for et mikro-kabel. Sammenlignet med konventionelle løsninger muliggør Sirocco Extreme hurtigere, mere omkostningseffektive og miljøvenlige installationer. Prysmians 180 µm optiske fibre er fuldt kompatibel til splejsning med enhver standardfiber.

”Hjemmekontor, online skolegang og øget behov for videostreaming under Covid-19-pandemien har ført til en markant stigning i internet trafikken. Datamængden vil sandsynligvis fortsatte med at stige selv efter pandemien, og her vil højtydende og pålidelige fibernetværk være i stand til at reducere risikoen for flaskehalse i fremtiden. Vigtigst for mange byer og samfund, når de udvider deres netværk, er omkostninger. Eksisterende kanaler har ofte ikke meget plads til mere fiber, og omfattende anlægsarbejder betyder en stigning i omkostninger og forstyrrelser. For at løse dette problem tilbyder vi det ekstremt kompakte og bøjelige Sirocco Extreme produktserie,” udtaler Toni Bosch, VP for Telecom Solutions hos Prysmian Group.

Sirocco Extreme mikro-kabler kombinerer BendBrightXS bøjningsufølsom fiberteknologi med Pico-tube teknologi. Kablet der blev installeret i 8 mm ID mikro-kanaler til Landau an der Isa projektet, har 288 fibre med en ydre diameter på 6,5 mm og en fibertæthed på 8,7 fibre/mm2.

”Konventionelle optiske fiberkabler passer ofte ikke længere ind i tætpakkede kanaler. Det betyder, at der skal lægges nye kanaler, hvilket er dyrt og tidskrævende. Takket være Prysmians BendBrightXS 180 µm fiber og Pico-Tube-teknologi er Sirocco Extreme op til 40% mindre end tidligere version. Den pladsbesparelse muliggør effektiv integration af fiberkablet i eksisterende infrastrukturer. Dertil er kablet let og hurtigt at blæse ind med en hastighed på 130 m/min. Herved kan projektledere reducere de samlede omkostninger ved netværksudvidelse betydeligt, ved at undgå omfattende gravearbejde og benytte mindre råmateriale”, afslutter Bosch

Sirocco Extreme mikro-kabler fås med fiberantal fra 96 op til 522 fibre med en udvendig diameter fra 4,5 op til 7,5 mm. Kablerne overholder internationale standarder for optisk og mekanisk ydelse.