PRY-CAM underskrevet kontrakt med National Grid

national grid uk-us PRY-CAM portable

Koncernen oplever øget aktivitet for Asset Management produkter og services

Prysmian Group har fået tildelt en kontrakt af National Grid – et internationalt el- og gasselskab baseret i Storbritannien og det nordøstlige USA, om levering af Pry-Cam produkter til online tilstandsvurdering og håndholdt diagnostisk evaluering.

Kontrakten omfatter levering af 15 Pry-Cam Portable enheder og 6 Pry-Cam Grids enheder, der vil blive brugt på forsøgsbasis til online tilstandsvurdering og overvågning af transmissionsnettet i England og Wales. Kontrakten er en opfølgning til et stor stationært PD overvågningssystem, der blev tildelt Prysmian i 2014, som bestod af 23 Pry-Cam Grids og 200 Pry-Cam Wings sensorer til overvågning af et strategisk 400 kV oliefyldt kabelsystem. Den seneste kontrakt er kulminationen på et 3-årigt partnerskab bygget på en fælles vision om Asset Management baseret på Pry-Cam teknologier.

Pry-Cam er koncernens eksklusive og revolutionerende teknologi til tilstandsvurdering og asset management, der tillader trådløs og real-time måling, behandling og klassificering af partielle udladninger (PD). Løsningen benyttes til diagnose og defekt lokalisering, for at få dybdegående information om aktivernes forhold og hjælpe transmissionsnet ejere at øge oppetiden, aktivers levetid og sikkerhed, samtidig med at vedligeholdelsesomkostninger og risici reduceres. Det er en helt ny måde at måle tilstanden af energi netværkskomponenter, så nettet eller dets komponenter kan være operationelt i løbet af målingen. Herefter kan behovet for vedligeholdelse eller reparation finde sted i god tid, og de dyre nedbrud kan undgås.

Pry-Cam Portable er et bærbart udstyr til real-time måling, behandling og klassificering af partielle udladninger (PD) på transformere, muffer, endeafslutninger, koblingsanlæg, generatorer m.v. Løsningen er 100 % trådløs og kræver ingen montering eller udkobling af den enhed som skal måles. Dette gør det muligt at reducere den krævede tid (op til 70%) og samtidig måle den højeste følsomhed for en lille PD (ned til 0,5pC), den højeste nøjagtighed (100MHz båndbredde) og den stærkeste støjafvisning. PRY-CAM Portable tilbydes som en service til enkeltmålinger på komponenter eller som en enhed med analyse software pakker.

Pry-Cam Grids er et integreret og autonomt PD overvågningsudstyr til HV og MV komponenter, såsom transformere, muffer, endeafslutninger, koblingsanlæg, generatorer m.v. Det kan benyttes enten periodevis eller til permanent og langvarig fjernovervågning af 3-fasede strategiske aktiver, og kan installeres i eksisterende driftsaktiver. Systemet er trådløst og kommunikerer via internettet enten via en normal tilslutning eller via et indbygget 3G modem. Det kan integreres med alle eksisterende PD sensorer og kan yderligere integrere analoge sensorer.

Læs mere herom i vores brochure

Dette er den første store ordre på Pry-Cam Portable og Grids til en større transmissionsnet ejer, som anses for at være en teknologisk leder indenfor asset management – hvilket bekræfter vores teknologier inden for smart grid management “, udtalte Roberto Candela, CEO for Prysmian Electronics.

“Vores kunder – ikke blot transmissionsnet ejere men også andre asset intensive industrioperatører som el-generatorer, olie og gas samt industrielle slutbrugere – kan endeligt udnytte real-time PD måling, overvågning, klassificering og forebyggende vedligeholdelse. Dette baner vejen for nye horisonter inden for elektrisk asset management “, tilføjede han.

Om National Grid er en af de største investorejede energiselskaber i verden. De ejer og administrerer, i Storbritannien og den nordøstlige stater i US, systemer der leverer gas og elektricitet til millioner af mennesker og virksomheder. Læs mere herom på http://www.nationalgridconnecting.com