President Joe Biden besøger Prysmians kommende søkabelfabrik i USA

Prysmian Group skal til at omdanne det forhenværende Somerset (Brayton Point, Massachusetts) kulkraftværk til en højteknologisk søkabelfabrik og R&D-center til udvikling og fremstilling af kabelforbindelser til større havmølleprojekter i USA.

Prysmian Group bød den 20. juli den amerikanske præsident Joe Biden velkommen på et besøg på stedet. Tilstedeværelsen af ​​USA’s præsident er et stærkt vidnesbyrd om, hvordan koncernens strategiske vision og engagement til den bæredygtige energiomstilling anerkendes ikke kun i branchen, men også på regeringsniveau.

På Wind Conference i Boston (Massachusetts) den 18-19. juli annoncerede Prysmian Group, at de har modtaget indledende byggetilladelse for Brayton Point anlægget og at etableringen vil påbegynde næste sommer og to år frem.

Brayton Point-fabrikken vil fremstille undersøiske inter-array– og eksportkabler op til 275 kV AC eller 525 kV DC, som er nødvendige for at forbinde havmølleparker til fastlandets elnet. Planlagte havmølleparker er afgørende for præsident Bidens mål om at installere 30 GW havvindkraft til 2030.

Gruppens investering på $ 200 mio. samt opkøb af 19 hektar areal spiller også en positiv rolle for lokalsamfundet med skabelse af 160-200 nye arbejdspladser, da Brayton Point skal udvikles til et strategisk videns- og produktionscenter med fokus på bæredygtig udvikling. Herunder med etablering af et HV-testlaboratorium, som vil blive det første af sin slags i USA.

“Vi er meget stolte af at byde præsident Biden velkommen. Besøget fremhæver vores centrale rolle i energiomstillingen på det amerikanske marked. Vi har forpligtet os til at stille alle vores ressourcer og globale ekspertise til rådighed for at understøtte offshore vindenergi”, kommentarer Hakan Ozmen EVP Projects Business hos Prysmian Group, som bød velkommen til præsident Biden sammen med Andrea Pirondini, CEO for Prysmian Group North America.

Prysmian Group har et betydeligt geografisk fodaftryk i Nordamerika med 28 fabrikker8 distributionsanlæg og 6 R&D-centre, som tilsammen beskæftiger godt 6.000 ansatte.

Gruppens afsluttede projekter i USA omfatter Neptune, TransBay og Hudson Transmission. Nyligt tildelte projekter omfatter SOO Green HVDC-link samt igangværende Vineyard Wind 1 og Empire Wind. Derudover inkluderer Prysmians ordrebog kommende offshore projekter for € 900 mio. til Commonwealth Wind & Park City og € 630 mio. til Coastal Virginia Offshore Wind.

Læs mere om Brayton Point byggeprojektet.

Hør Biden’s tale i Somerset fra CBS Boston video klip