P-Laser – den grønne kabelløsning

100% bæredygtigt kabel med 20% højere ydeevne

Vedvarende energi der genereres via vindmøller, solcellepaneler eller hydroanlæg kræver distributionskabler, der kan klare fluktuerende spændingsniveauer. P-Laser MV og HV kabelløsning sikre en 20% højere ydeevne sammenlignet med konventionel kabelteknologi, da den er fremstillet med termoplastisk HPTE materiale. Derudover er løsningen 50% genanvendelig med en samlet CO2 reduktion på 40%, i det den produceres kontinuert uden afgasning.

Miljømæssige fordele

P-laser kabler laves med en HPTE- (High Performance Thermoplastic Elastomer) isolering og adskiller sig fra traditionelle XLPE kabler, ved ikke at have en tværbundet polyethylen (PE) isolering. HPTE termoplast giver flere fordele i forhold til XLPE. For det første, er produktionen meget renere, fordi vi kan springe over en kemisk operation, den såkaldte tværbinding. Dette resulterer i en 10% CO2 reduktion pr. kilometer kabel. En anden miljøfordel er, at P-Laser isoleringen selv er 100 % genanvendelig. Desuden er P-Laser kabler pr. mm isolering elektrisk stærkere, så vi kan gøre dem tyndere og spare råmaterialer.

Teknisk ydeevne

P-Laser vinder også over XLPE med hensyn til teknisk ydeevne. P-laser kabler kan belastes kraftigere på grund af deres højere ledertemperatur på kontinuerligt 110°C og op til 130°C i forhold til XLPE kabler med hhv. 90°C og 105°C. Med en 20 % højere ledertemperatur har P-laser kabler mere kapacitet, og der er mindre risiko for overbelastning. Desuden er HPTE ufølsom over for såkaldte vandtræer (nedbrydning af isoleringsmaterialet ved kontakt med vand) i modsætning til XLPE-kabler. Begge fordele gør P-Laser mere effektiv og mere pålidelig end XLPE.

P-Laser historie

Prysmian introducerede P-Laser tilbage i 2005, som siden 2012 er en del af den (inter) nationale standard CENELEC HD620. I dag masseproduceres det på flere af koncernens fabriksanlæg blandt andet i Delft, Holland på en dedikeret 10-52 kV linje. Højere spændingsklasser op til hhv. 110 kV, 150 kV, 320 kV, 525 kV og 600 kV produceres på koncernens fabriksanlæg i Gron, Frankrig og Pignataro, Italien. På verdensplan har Prysmian allerede leveret næsten 50.000 kilometer MV P-Laser. Koncernen anslår den samlede CO2 reduktion takket være P-Laser teknologien i 2020 vil være på mere end 1.100 tons.

Samlede fordele

  • 20% højere driftstemperatur
  • Effektiv produktion
  • Ingen afgasning
  • 100% miljøvenlig
  • 50% genanvendelig
  • 40% CO2 reduktion

 

Download vores brochure eller se vores video her eller find flere oplysninger på vores hjemmeside her.

For yderligere information eller forespørgsler venligst kontakt vores sælger Tine Kjeldsen på e-mail tine.kjeldsen@prysmiangroup.com.