P-Laser 525 kV – det første fuldt genanvendelige HVDC kabel

Prysmian Group lancerer et gennembrud med en ny kabelteknologi til anvendelse i energi transmissionsnettet, der kan sikre en bedre miljømæssig bæredygtighed, højere elektrisk ydeevne samt lavere omkostninger. Koncernen præsenterer i dag udviklingen og testningen af det nye P-Laser 525 kV kabelsystem til højspændings jævnstrømsapplikationer (HVDC), der er gennemført med stor succes.

Unikke miljømæssige egenskaber – lavere CO2 udledning og fuldt genanvendelige materialer

P-Laser teknologi tillader en mere effektiv kabelproduktion med lavere miljøbelastning end produktion med traditionel PEX (tværbundet polyethylen). Fremstillingen udføres i en enkelt og kontinuerlig proces, der ikke kræver kemiske forbindelser for at opnå langtidsholdbare elektriske egenskaber for HVDC isoleringen. Uden afgasning bliver produktionstiden kortere, hvilket resulterer i både reduceret energiforbrug samt lavere drivhusgasudledning. P-Laser er specielt velegnet til HVDC-applikationer og er i øvrigt det første HVDC-kabel, der er fuldt genanvendeligt.

Højere elektrisk ydeevne giver op til 10% omkostningsreduktion

P-Laser HVDC teknologi har bedre elektriske egenskaber og bedre materialeegenskaber i forhold til traditionelle PEX-isolerede kabler. Set i forhold til effektivitet har P-Laserteknologi en højere termisk ydeevne. Det øger kabelsystemets energioverførsel for en given lederstørrelse med en gennemsnitlig samlet omkostningsbesparelse på cirka 10% per transmitteret MW. Løsningen er fuldt kompatibel med eksisterende kabler og kabeltilbehør.

P-Laser applikationen til landkabel og søkabel HVDC transmissionssystemer er en global nyhed indenfor kabelindustrien. Denne milepæl kommer i kølvandet på koncernens annoncering i december 2015, af succesfuld testning af en PEX ekstruderet kabelløsning til samme spændingsniveau (525 kV DC) – og er en yderligere cementering af Prysmian Groups engagement og ledende rolle indenfor innovativ kabelteknologi.

Dette er en betydelig og vigtig ny teknologi, der kommer til at forme udviklingen af HVDC indenfor kabelindustrien. Løsningen bekræfter endnu en gang koncernens lederskab og drive indenfor teknologisk innovation til elforsyning“, udtalte Massimo Battaini, Senior Vice President for Energiprojekter hos Prysmian Group. “Vi er stolte af at tilbyde denne avancerede teknologi til vores kunder, der arbejder med at udvikle, udvide og opgradere deres elnet – samtidig med at de forsøger at reducere miljøbelastningen med løsninger, der giver overlegen ydeevne og besparelser “, tilføjede han.

P-laser 545kV_det2