Lemvigh-Müller

Nyt og nemt overblik til kabelbrugere

Nye tekniske standarder og et hav af forskellige anvendelsesområder med hver deres særlige krav til opbygning og egenskaber har gjort det til en specialistopgave at overskue markedet for elkabler og -ledninger. Nu har stål- og teknikgrossisten Lemvigh-Müller gjort det lidt lettere at bevare overblikket med en ny trykt og elektronisk kabelbrochure.

Tæt på fordobling af sortiment
Brochuren er et led i en strategi, der skal styrke Lemvigh-Müllers markedsposition på kabelområdet. Her er et af grundelementerne en næsten fordobling af kabelsortimentet – fra 8.000 til 15.000 varenumre. Dertil kommer en styrkelse af de services, der tilbydes i forbindelse med kabler. For eksempel afklipning på mål, opmærkning med krympeflex og fuld færdigkonfektionering med tyller eller stik.

”Både i industrien, servicesektoren, byggeriet og hos forsyningsselskaberne er der opmærksomhed på alt, der kan gøre det lettere at fokusere på de kerneopgaver, som skaber størst værdi. Det kan vi hjælpe kabelbrugerne med, fordi vi har opbygget en organisation, som effektivt og hurtigt kan løfte selv store produktions- og logistikopgaver på kabelområdet. Det er noget af det, vi gerne vil fortælle om med vores kabelbrochure,” siger Michael Schmidt, salgsdirektør for el-installation hos Lemvigh-Müller.

Dækker alle områder
Brochuren er bygget op, så en række anvendelsesområder for kabler og ledninger – fra enkle boliginstallationer til komplicerede projekter indenfor industri, marine og forsyning – præsenteres på hvert sit opslag sammen med områdets mest anvendte kabler og ledninger. Produkterne er enkelt præsenteret med deres vigtigste egenskaber og mulige leveringsformater.

Derfor er der ifølge Claus Lund, kategorichef for kabelmateriel hos Lemvigh-Müller, heller ikke tale om en egentlig produktoversigt, men en referenceramme som hurtigt kan hjælpe brugere med at spore sig ind på den kabelkategori, hvor det præcist rigtige produkt kan findes.

”Kabelområdet bliver stadig mere kompliceret, og selv for fagfolk kan det være en udfordring at holde sig opdateret. Med kabelbrochuren tror vi på, at vi kan gøre det lidt lettere for vores kunder at vælge det rigtige kabel, eventuelt i samarbejde med vores sælgere,” siger han.

Rettet mod alle kabelbrugere
Den fysiske version af Lemvigh-Müllers kabelbrochure er er trykt med miljøvenlige trykfarver og på papir fra bæredygtige, FSC-certificerede skovbrug. Den kan hentes i Lemvigh-Müllers 23 håndværkerbutikker. En iPaper-version er tilgængelig på hjemmesiden lemu.dk. Kabelbrochuren er især rettet mod brugere inden for industrien, marinesektoren, installationsbranchen og forsyningssektoren samt entreprenører, der arbejder med forsyningsopgaver.

Fakta: Opmåler og klipper alle kabler
Lemvigh-Müllers store centrale kabellager i Odense råder over flere end 300 opmålingsstationer og kan håndtere kabeltromler op til 2,6 m i diameter. Dimensionsmæssigt klippes og opmærkes alt fra almindelige installationskabler til kraftige forsyningskabler på op til 4 x 240 mm².

Lemvigh-Müllers kabelsortiment dækker mellem- og lavspændingsområdet med produkter fra blandt andre NKT Cables, Prysmian, Waskönig & Walter og Reka. Desuden lagerføres en række andre produkter, der bruges i forbindelse med kabelarbejde. For eksempel føringsveje, værktøj samt afdæknings-, advarsels- og opmærkningsmateriel.