Ny letbane i Newcastle, Australien benytter Prysmian kabler

Newcastle er en af ​​de større byer på østkysten af Australien i regionen New South Wales (117 km nord for Sydney), med godt en halv million indbyggere. I et forsøg på at øge turismen, fremme jobs og forbedre livskvaliteten for lokalbefolkningen, har staten investeret mere end 650 millioner dollars i et projekt under navnet ”Revitalizing Newcastle”.

Projektet omfattede anlæggelse af en 2,7 kilometer letbane linje fra Newcastle Interchange i Wickham til Newcastle Beach, med i alt seks stationer. Konstruktionen af denne blev påbegyndt i 2017 og afsluttet i september 2018, hvorefter den blev grundigt testet med seks air-conditioned togsæt for at sikre en jævn og sikker drift. Letbanen blev offentligt åbnet den 17. februar 2019, og kan transportere op til 1200 passagerer ved spidsbelastning.

Newcastle Light Rail er den første af sin art i Australien. Den benytter Rapid Charge teknologi, noget der allerede er brugt i flere lande verden over, som gør det muligt for vognene at blive styret trådløst, uden forbindelse til en overhead-ledning. Hvert vognsæt indeholder et strømbatteri, der kan oplades på hver station – hvilket sikrer en hurtig og pålidelig drift.

Prysmian Australia blev tilbage i 2017 tildelt kontrakten om levering af strømkabler til Newcastle Light Rail. Med et stort produktionsanlæg i Liverpool NSW, blev 100% af disse kabler produceret i Australien.

Find alle Prysmian kabler til banen på vores hjemmeside her. Eller download vores banekatalog her.

For yderligere forespørgsler venligst kontakt Thomas Wædeled på telefon 6039 2629 eller e-mail thomas.waedeled@prysmiangroup.com