Kvisten – Reduceret klimabelastning, mere lys

Klimaforandringerne udfordrer os til at tænke – og handle – anderledes.

 

Vi undersøger konstant, hvordan vi kan tage skridt fremad mod en mere bæredygtig fremtid, uden at gå på kompromis med kvalitet, sikkerhed eller energieffektivitet.

Da vi indledte arbejdet med Kvisten, var målet primært at skabe et armatur med et minimalt klimaaftryk. Men efterhånden som arbejdet skred frem, fik vi smartere idéer og opnåede højere effektivitet og et bedre design – og med erkendelsen af, at bæredygtighed ikke nødvendigvis handler om at holde igen, kan vi nu lave fremtidige innovationer med endnu større optimisme.

Ved udviklingen af Kvisten har vi udfordret hver eneste detalje, metode og materiale med den overbevisning, at vi kunne gøre mere – og bedre. Det har resulteret i en løsning, der går ud over det sædvanlige.

Et armaturhus helt i træ, hvor 77 % af hele armaturet består af genbrugte og genanvendelige materialer.

At skabe et pendlet armaturhus i træ er udfordrende. Da træ er et natur materiale, kræver det særlig håndtering og håndværk, for at bevare kvaliteten i træet. Resultatet er blevet et pendlet armatur i krydsfiner af birk og fyrretræ.

Ved at genbruge reflektorer fra gamle tv-apparater fandt vi en ny og klimavenlig materialekilde. De genbrugte reflektorer skal bare skæres til for at passe til deres nye funktion.

Færre materialer / Traditionelt håndværk

For at minimere antallet af materialer samles armaturhuset helt uden skruer eller andre fastgørelsesmetoder. I stedet har vi brugt traditionelt håndværk til at sammenføje armaturets trædetaljer.

Lettere afskærmning / Mindre plast

Til afskærmningen ønskede vi at bruge minimal plast uden at gå på kompromis med funktionen. Resultatet var halvt så meget plast og et mere bæredygtigt armatur – men med samme høje effektivitet og jævne lysfordeling.

Nikkelfri wirelås

Wirelåsen er i messing. Ved at lade den være ubehandlet undgår vi unødig overfladebehandling med nikkel.

Langsigtet design.

For os er godt design et spørgsmål om bæredygtighed og lang levetid. Vores grundlæggende princip er at fjerne alt det, der ikke er absolut nødvendigt, og gøre designet så rent og gennemtænkt som muligt. Kvisten er et resultat af dette: Et armatur, der vil give ethvert kontormiljø en naturlighed og et sofistikeret skandinavisk look.

Generelt stræber vi efter langsigtet løsninger i udviklingen af nye armaturer og bruger blandt andet pap i stedet aluminium, i vores armatur Multilume Re:Think og 59 % plastik baseret på biologiske olier, i stedet for fossile olier, i vores armatur Discovery.

En smartere og lysere fremtid

Med ny teknologi og lysstyring kan der opnås den helt rigtige mængde lys – og samtidig spare energi – baseret på data om, hvor og hvornår der er mennesker til stede. Ved at tilføje vores trådløse Plug and Play-system Organic Response gør Kvisten det muligt at indgå i en sofistikeret, smart og bæredygtig fremtid.

På længere sigt er vores mål at blive klimaneutrale. For at nå dertil er vi nødt til at udvikle produkter i klimavenlige materialer og sikre en bæredygtig produktion i hele processen.

Med vores nye armatur tager vi et stort skridt i retning af dette mål. Kvisten er fremstillet i Sverige, tæt på vores oprindelse og med håndværket i fokus. Vi ønsker, at fremtidens materialer er enten genbrugte eller genanvendelige.