Københavns Kommune bruger SpaceWise i jagten på at blive CO2-neutrale i 2025

Store energibesparelser for 95 bygninger i Københavns kommune
Nyheder fra Philips: Store energibesparelser for 95 bygninger i Københavns kommune

Årlige besparelser på 5 mio. kr.
Københavns Kommune har en ambitiøs målsætning om at blive CO2-neutrale i 2025. De besluttede derfor at renovere 95 bygninger, og erstatte konventionelle armaturer med LED. Foruden opgraderingen til LED, valgte de at investere i SpaceWise-lysstyringssystemet, der sparer dem for yderligere energiomkostninger, ved at justere belysningen afhængig af aktivitet og dagslys. Løsningen forventes at give Københavns Kommune en årlig besparelse på 5 mio. kr. i energi- og driftsomkostninger.

Tilstedeværelsesdetektion og dagslyssensorer
LED-belysning mindsker energiforbruget – sådan har det været i mange år – men ved hjælp af SpaceWise-systemet, kan Københavns Kommune spare endnu mere. En sensor i hvert armatur justerer nemlig belysningen afhængig af aktiviteten i lokalet og mængden af naturligt forekommende dagslys, således at der altid kun er den mængde lys, der er behov for.

Og resultatet?
Det er ikke kun energibesparelserne, Københavns Kommune nyder godt af. De ansatte har fået bedre arbejdsforhold og forbedret visuel komfort, samt mulighed for at tilpasse nogle af belysningsparametrene selv.

Læs mere om SpaceWise-systemet her, og mere om Københavns Kommunes projekt her.