Karona Overblowing System

Hurtig og rentabel installation af yderligere fiberkabler til eksisterende netværk

Koncernens nye Karona Overblow System muliggør hurtig installation af højdensitets optiske fiberkabler i eksisterende kanaler og rør, der allerede indeholder kabler. Løsningen er dermed velegnet til overbelastede netværk til landsdækkende udrulning af bredbånd.

Eksisterende netværk er allerede overbelastet med gamle kabler, men installation af flere kanaler kan være dyrt og tidskrævende. Derfor har Prysmian udviklede en løsning på problemet, ved hjælp af en ny måde at installere yderligere mængder fiberkabler til eksisterende netværk.

System består af overblow kabler, installationsudstyr, tilslutningsmuligheder og omfattende træning. Yderligere kabler kan også installeres ved hjælp af punkt-til-punkt metoden op til 1 kilometer (center blæseteknik) eller op til 2 kilometer (fleeting blæseteknik). Kabelsortimentet indeholder fra 12 til 432 fibre.

Løsningen tilbyder flere fordele i forhold til traditionelle installationer. Planlægning af anlægsarbejde kræver normalt mellem 90 og 180 dages varsel inden arbejdet påbegyndes, mens der generelt ikke er behov for at ansøge om tilladelse til en installation i et eksisterende kanalnetværk. Ved etablering af et nyt kanalnetværk betragtes en hastighed på 100 meter pr. dag også som hurtig, mens der ved anvendelse af overblowing kan blæses 40 meter per minut.

Ved at anvende Karona Overblow System sikres højere installationshastighed, væsentlig reduktion i ventetiden samt eliminering af forstyrrende anlægsarbejde for slutbrugerne.

Download datablade til Karona Overblow Duct Optical Mini Cables for henholdvis op til 144 fibre (TV03458), 288 fibre (TV03463) eller 432 fibre (TV03459) eller se all vores optiske fiberkabler på vores danske hjemmeside.

Openreach, en filial af British Telecom, har allerede benyttet løsningen til installation af deres Single Fiber Network i større byer og fjerntliggende landdistrikter, hvor fiberinstallation normalt er sværere og mindre effektiv. Dette skyldes at Prysmian specifikt har udviklet en del af systemet til Openreach, for at give dem mulighed for at tilføje kabler med lille diameter i en række subkanaler med lav diameter, hvor der allerede fandtes eksisterende kabler.

“Overblowing teknologien som mit team har samarbejdet med Prysmian om at udvikle, sparer os tid og penge, især når vi venter på tilladelse til at grave veje op. Systemet er en smart løsning at have med, når vi ruller bredbånd ud i Storbritannien, i landlige såvel som bymæssige omgivelser“, udtaler Chief Engineer Andy Whale fra Openreach.

“Super hurtige og innovative løsninger er påkrævet til næste generation af teknologier til 5G og det fremtidige gigabit samfund, for at kunne overføre stadig større mængder data. Med denne løsning beviser Prysmian dets evne til at udnytte sin verdensomspændende viden og kapacitet til at reagere på en teknologisk udfordring, som kunden stod overfor.” udtaler Toni Bosch, Vice President for Telecom Solutions hos Prysmian Group.

Kontakt vores sælger Kim Ciesla for mere information herom på telefon 6039 2711 eller e-mail kim.ciesla@prysmiangroup.com