Ecocable registrerede kabler

Vi skal passe bedre på klimaet og mindske brugen af jordens ressourcer. Byggebranchen har derfor brug for flere materialer med en dokumenteret miljøpåvirkning fra en uafhængig og anerkendt instans. Som producent, støtter vi naturligvis op om den grønne omstilling ved at dokumentere vores kablers miljøpåvirkning så de kan indgå i Svanemærket byggeri.

Under 100 ppm eller 0,1% kemikalier per 100 kg

Elektriske kabler og ledninger til Svanemærket byggeri skal opfylde Ecolabels miljøkrav og må ikke indeholde kemiske stoffer på EU’s kandidatliste, der overstiger 100 ppm eller 0,1% pr. 100 kg. EU’s kandidatliste findes på ECHAs webside.

Ecolabel tredjeparts evalueret

Elektriske kabler og ledninger kan ikke egentlig certificeres via Svanemærket eller EU-Blomsten og mærkes med deres logoer og licensnummer. Derimod kan de godt blive miljømæssigt tredjeparts evalueret af Ecolabel  hvormed de er egnede til at indgå i Svanemærket byggeri.

Bæredygtigt indkøb

Svanemærket og EU-Blomsten gør det let at være grøn indkøber og enkelt at vælge bæredygtige produkter. Listning i Ecolabels byggevaredatabase stiller klare og transparente krav til miljøhensyn og dokumentation til fordel for indkøbere.

Se alle vores kabler til Svanemærket byggeri på vores hjemmeside

Se alle vores listede kabler i Ecolabels byggevaredatabase