Investering i “last mile” bredbåndsforbindelse bliver en prioritet efter Covid-19

Millioner af mennesker og faktisk hele lande og regeringer er blevet tvunget til at arbejde hjemmefra under COVID-19 krisen. Dette har øget internettrafikken med helt op til 60% for nogle netværksoperatører, anslår en OECD rapport fra 23.april.

Da corona-virussen har spredt sig vidt omkring, er det den samme historie overalt. I Italien steg Telecom Italia trafikken med 63% og 36% til henholdsvis fast- og mobilnetværk. I USA rapporterede Verizon en stigning på 47% i brugen af samarbejdsværktøjer og en stigning på 52% til privat netværkstrafik. En stor telekommunikationsoperatør, der betjener flere OECD-lande, rapporterede næsten 40% mere båndbredde, med en vækst på 50% og 25% til henholdsvis tale og data.

Netværksoperatører var i stand til at imødekomme denne øgede efterspørgsel ved hjælp af hurtige rettelser til eksisterende kapacitet eller ved at tilføje kapacitet, hvor det var muligt. Men det er blevet klart for brugerne, at ikke alle internetforbindelser er ens. Nogle er langsommere og mere ustabile end andre.

”Fremover vil en af de mest åbenlyse effekter af coronavirus lockdown være flere netværksinvesteringer især til “last mile”, der forbinder netværket til slutbrugerne. Hermed kan husstande og virksomheder sikres en hurtigere og mere stabil bredbåndsforbindelse,” udtaler  Prysmian Group Telecom EVP Philippe Vanhille.

Men optiske fiberforbindelser udgør kun 26% af de samlede bredbåndsforbindelser i OECD. Sydkorea og Japan skilte sig ud med henholdsvis 82% og 79% fiberforbindelser. I Europa er Litauen og Sverige øverst med 75% og 69% mens USA og Canada ligger lavest med 15% fiberforbindelser. Til 2021 forventer branchen at investeringer til FTTP vil stige med ekstra 12% i forhold til det forventet, for at indhente det tabte i 2020.

 ”Telekomoperatører skal undgå at skyde genvej til hurtige og billige løsninger, men i stedet for investerer i en robust og pålidelig kabelinfrastruktur, i stand til at understøtte fremtidige innovationer de næste 20 til 30 år. Det underliggende netværk skal være absolut bundsolid, for at undgå afbrydelser og sammenbrud. En passiv infrastruktur af høj kvalitet koster muligvis mere indledningsvis, men den vil reducere driftsomkostninger til vedligeholdelse og opgradering på lang sigt.” afslutter Vanhille.

Prysmian Group har igennem mange år investeret i forbedring af dets produktionskapacitet og produktinnovation, således at vi kan tilbyde vores kunder stadig mere robuste produkter, der er mindre og lettere at installere. Dette sikrer en hurtigere udrulning af fiberforbindelser og resulterer i vigtige capex-besparelser på installation, der svarer til 50% af prisen til et nyt netværk.

Et eksempel herpå er Prysmian BendBrightXS 180 µm, verdens første bøjningsresistente single-mode fiber med ekstrem høj fiberdensitet og lille diameter. Sirocco Extreme er verdens mindste og tætteste fiberoptiske kabel, der kan pakke 288 fibre i en diameter på kun 6,5 mm, lanceret af Prysmian Group den 21. april 2020.

Find alle vores fiberkabler på vores hjemmeside.

For yderligere spørgsmål og forespørgsler venligst kontakt vores telecom sælger John Olsen på telecon 6039 2711 eller e-mail john.olsen@prysmiangroup.com.