FTTH-Council rapport om kobberafbrydelse

“Motivationen for at switche fra kobber til fibernetværk er forskellig i hele Europa, men generelt vil vi gerne fremhæve flere specifikke punkter. Selvom fibermigration i nogle lande er blevet understøttet af en intens konkurrence inden for fiberbaserede bredbåndstjenester og populariteten af ​​ultrahurtige bredbånd – så synes hovedmotivationen at være villigheden til at opnå driftseffektivitet og -pålidelighed, forklarer Vincent Garnier, generaldirektør for FTTH Council Europe

Fravær af aktivt udstyr for eksternt/udendørs fiberanlæg reducerer muligheden for serviceforstyrrelser, på grund af strømafbrydelse eller aktivt udstyrssvigt – hvilket gør dem langt mere pålidelige end kobberbaserede alternativer. Et mere pålideligt netværk kræver færre supportpersonale og onsite vedligeholdelse samt reparationer – og mindre omkostninger til drift af netværk.

Derudover ser vi en bevidsthed om, at lukning af ældre netværk og overgang til fiber har potentialet til at bidrage væsentligt til målene for Green Deal og den digitale transformation mod en bæredygtig økonomi. Flere og flere netværksoperatører forpligter sig frivilligt til at blive CO2-neutrale på lang sigt – og kobberfrakobling og overgangen til fuld fiber, er et vigtigt bidrag til dette mål.

I visse lande, der er udstyret til at påbegynde overgangen fra kobber til fiber, kan lovgivningsmæssige faktorer såsom lange varslingsperioder for nedlukning bidraget til forsinkelser. FTTH Council Europes undersøgelse giver politikere en omfattende liste over lovgivningsmæssige anbefalinger om, hvordan de kan øge og fremskynde Europas overgang til fibernetværk. Dertil opfordrer vi blandt andet politikere til at fremme konkurrence om etablering af infrastruktur gennem incitamenter til at bruge investorer.

I betragtning af at frakobling af PSTN (Public switched telephone network) synes at have en positiv indvirkning på overgangen til fiber, anbefaler FTTH Council medlemsstater og regulatorer at fremskynde denne proces. Vi foreslår også at sende passende prissignaler for at tilskynde til migration fra kobber til fiber. Kampagner kan rulles ud for at informere slutbrugerne om fordelene ved fiber og farerne ved vildledende fiberreklame. Det anbefales også at lette og ledsage processen med udfasning af ældre udstyr.

En etableret operatør, der allerede har rullet fiber ud, har tydeligvis ingen interesse i at holde to parallelle netværk i gang på samme tid. Dette er i sig selv et stort incitament til kobberfrakobling, men nogle gange er processen ikke så glat. Vi vil opfordre operatører til at levere “plug and play” løsninger, der understøtter ældre udstyr. Vi anbefaler også skræddersyet erhvervskunde support for at lette migrering af ældre udstyr til moderne IP- og / eller mobile løsninger.

Undersøgelsen om Kobberafbrydelse: Europæisk erfaring og praktiske overvejelser fra WIK for FTTH Council Europe kan findes downloades her.

Find alle vores fiberkabler på vores hjemmeside her.