Første kabellevering til SüdOstLink ankommet via pram

19 tromler med P-Laser 525 kV kabler

I sidste uge, nåede de første 19 tromler med innovative 525kV P-Laser underjordiske kabler frem til Regensburg, i forbindelse med det planlagte HVDC SüdOstLink (Projekt 5), der skal anlægges mellem Wolmirstedt og Isar (270 km rute) og forsyne Bayern med 2 GW vedvarende energi.

“Denne levering er en vigtig milepæl i realiseringen af ​​SüdOstLink, der vil yde et væsentligt bidrag til energiomstillingen,” udtaler Tim Meyerjürgens, COO i TenneT.I de kommende måneder vil næsten 300 af disse kabeltromler blive opbevaret ved havnen, indtil den forventede start på byggeriet i 2024.

Hver kabeltromle udgør omkring 1,75 km kabel og vejer omkring 80 tons. I løbet af de næste par måneder vil omkring 30 pramme, hver med 10 kabeltromler, sejle fra Prysmian Gron fabrik i Frankrig via Yonne og Seinen ud til Radicâtel. Her overføres tromlerne til skibe, som sejler gennem den Engelske Kanal til Krefeld. Endelig fragtes lasten ned ad Rhinen, Main og Donau til Regensburg. De i alt 300 kabeltromler har en samlet vægt på omkring 24.000 tons.

Prysmian Group blev i maj 2020 tildelt kontrakten til SüdOstLink af den tysk-hollandske netoperatør TenneT TSO GmbH, som en nøglefærdig projektinstallation til en samlet værdi af cirka € 500 millioner, afhængig af diverse optioner. Hertil skal Prysmian designe, fremstille, levere, sammenkoble, nedgrave og teste det 2 GW underjordisk kabelsystem til halvdelen af SüdOstLink forbindelsen, med planlagt idriftsættelse til 2027. Læs mere herom

Læs Tenne T pressemeddelese