EV pilotprojekt med P-Laser LV DC kabler

Forestil dig en verden med motorveje, hvor du kan oplade din elbil, mens du kører. Lyder det futuristisk?

Arena del Futuro viser, at det er muligt med det første pilotprojekt i Italien, der blev færdigt i denne uge. Prysmian Group er stolte af at være en del af konsortiet, der realiserer dette EV mobilitets infrastrukturprojekt.

For første gang er vores P-Laser-teknologi bliver brugt i en LV DC-applikation, hvilket gør det muligt at kombinere høj ydeevne med bæredygtighed. Prysmian udviklede og leverede 10 kilometer P-Laser kabler.

P-Laser benytter HPTE-isolering (High Performance Thermoplastic Elastomer) der modsat XLPE ikke behøver at blive tværbundet og afgasset. Dette gør produktionen både mere miljøvenlig og hurigere, da vi kan springe over en kemisk process, som reducerer 10% CO2 pr. km kabel.

Kablet vinder også over XLPE med hensyn til teknisk ydeevne. P-laser kabel kan belastes kraftigere på grund af dets højere ledertemperatur på kontinuerligt 110°C og op til 130°C i forhold til et XLPE kabel med hhv. 90°C og 105°C. Med en 20 % højere ledertemperatur har et P-laser kabel mere kapacitet med mindre risiko for overbelastning. Desuden er HPTE ufølsom over for såkaldte vandtræer (nedbrydning af isoleringsmaterialet ved kontakt med vand) i modsætning til XLPE materiale.

Læs mere om vores P-Laser teknologi på vores hjemmeside.