Europacable får plads i ny Europa-Kommissions arbejdsgruppe

Europacable er blevet udvalgt blandt 130 kandidater til at være medlem af en nyoprettet Europa-Kommissionens arbejdsgruppe for offshore vedvarende energi, med i alt 20 medlemmer.

Deltagelsen skal være med til at styrke det europæiske samarbejde og anerkender Europacables centrale rolle, som en betroet partner. Europocable vil blive repræsenteret af Mats Holmberg, Head of Group Public Affairs hos NKT.

Sammen med de andre af arbejdsgruppens medlemmer vil Europacable dele ud af sin tekniske ekspertise og know-how, for at bidrage til EUs ambition om at implementere mindst 300 GW havvind inden 2050.

Arbejdsgruppen forventes at udvikle anbefalinger til både Europa-Kommissionen og EU-medlemsstaterne om en række emner såsom:

  • Foranstaltninger der kan styrke det industrielle grundlag og EU’s værdikæde for vedvarende offshore energiteknologier
  • Identificer nye tiltag og initiativer for segmenter af værdikæden, hvor EU-industrier skal være konkurrencedygtige på global skala (også under hensyntagen til import af kritiske råvarer).

 

Prysmian Group har været medlem af Europacable siden 1991. Læs mere om Europacable her – Europacable

Første arbejdsgruppemøde finder sted den 13. oktober 2021. Læs mere om den ny EU-kommissions Offshore Renewable Energy Working Group her.